Kinderboerderij De Maten

Dinsdag 31 mei 2011

Door Saskia Paulissen

WELK MATENS KIND IS ER NIET GROOT GEWORDEN?!

Vaak is het je eerste uitje: als baby in de wandelwagen naar de kinderboerderij. Later stap je er rond aan oma’s hand of rij je erheen, bij papa voorop de fiets. En als je groot bent, fiets je zelf. Eerst lekker door het park, heuvel op heuvel af, en daarna naar de dieren. Kiki de ezel begroet je met luid gebalk. Geitjes aaien, konijntjes voeren, kijken naar de kwetterende vogeltjes, misschien een rondje op de pony en natuurlijk met grote ogen kijken naar het enorme dikke varken met z’n schattige biggetjes.
Welk Matens kind heeft er niet leren schommelen of glijden? Eerst van de kleine rode en later durf je al van de grote. Lekker kliederen met water en zand. Spelen in het huisje. Op de basisschool wandel je er met je klas naar toe. Mag je poep scheppen, geitjes borstelen en doe je er een coole quiz.
De Matense kinderboerderij is het kloppende hart van de grootste wijk van Apeldoorn. Dat zet je toch niet stil? Dat koester je! Het gonst in De Maten. Bestuurders waak u voor de toorn van onze kinderen. Ze komen in actie en mobiliseren elkaar. Via Hyves, op het schoolplein en in de buurt.
Woensdag 1 juni om 19.00 uur staan ze er. Bij het Gemeentehuis. Staan jullie er ook? Help ze, zodat het hart van De Maten blijft kloppen!

Foto:Peter Vroon

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?