Help de bevolking van Oekraïne

Kinderen teleurgesteld door vandalisme speeltoestel

Woensdag 21 mei 2014

Door Redactie

Bij speelplaats Matenschans in het Matenpark hebben vandalen het veiligheidsnet in een klimtoren kapot gesneden. Hierdoor is het niet veilig om in de toren te klimmen. De gemeente heeft de toren daarom afgesloten.

Kinderen die naar de toren kwamen om te spelen werden hierdoor teleurgesteld. Oma Mies, die met haar kleindochter Venna speciaal voor de klimtoren het park bezocht vindt het ‘jammer’ dat de toren kapot gemaakt is. “Ik wou Venna eens laten klimmen en van de glijbaan doen, maar ja helaas, het is weer vernield”, aldus oma Mies. Ze denkt dat de oudere jeugd de schuldige zijn aan dit soort vandalisme.

De gemeente hoopt binnen twee weken de schade te kunnen herstellen. Tot die tijd blijft de toren gesloten en heeft de gemeente ook het trekvlot en de hangbrug van de speelplaats verwijderd. “De schade bedraagt ruim 10.000 euro”, vertelt de gemeente.

De gemeente doet aangifte van de vernielingen aan de Matenschans en wil de schade verhalen op de daders. Wethouder Cziesso: “Deze vernielingen accepteren wij niet. Wij doen een beroep op bewoners van de Maten die iets gezien hebben om zich te melden bij de politie. Het kan niet zo zijn dat enkele jongeren het verpesten voor vele kinderen in de wijk.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?