Kinderopvang weer open: kinderen stralen bij aankomst

Donderdag 4 juni 2020

Door Marieke Nuijten

Sinds 3 weken hebben vele ouders weer een klein beetje meer ‘lucht’ gekregen. Kinderdagverblijven openden de deuren weer. Apeldoorn Direct vroeg zich af hoe de Kinderdagverblijven de coronatijd hebben beleefd en hoe het is, om na zo’n lange periode van rust ineens weer kinderstemmetjes om je heen te hebben. Floor Warnaar van Kinderopvang MAM’s vertelt hoe dat is om na zo’n tijd weer open te gaan.

Sinds wanneer zijn jullie deuren geopend?

,,Sinds 11 mei zien wij (bijna) alle kinderen van het kinderdagverblijf weer. Dat vinden wij ontzettend fijn.”

Is er veel veranderd in de tussenliggende periode?

,,De kinderen zijn een stuk groter geworden: sommige baby’s kunnen lopen en er zijn peuters die niet meer slapen tussen de middag.”

Neem ons eens mee terug naar die 11e van mei.

,,Een aantal kinderen begon bij aankomst op locatie te stralen en te zwaaien naar de juffen. Ze mochten weer komen spelen. Voor andere kinderen was het wel weer even wennen. Ze zijn een aantal weken bij papa en mama geweest en vonden dat ook wel heel gezellig.”

En hoe gaat dat nu?

,,Al snel hebben we samen de draai weer gevonden en zijn de kinderen heerlijk aan het spelen en ontdekken. We hebben geluk dat het mooi weer is en dat we veel naar buiten kunnen.”

Is er tijdens de sluitingsperiode wel contact met de kinderen en ouders geweest?

,,Tijdens de periode waarin we gesloten waren, hebben naast onze primaire taak: noodopvang aanbieden voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in een vitaal beroep, ook contact onderhouden met onze eigen MAM’s kinderen. Dit deden we door regelmatig foto’s en filmpjes te sturen gericht aan de kinderen. Ook hebben we alle ouders een paar keer gebeld en hebben we een paasattentie en een ‘do-it-yourself Moederdag-pakketje’ rondgebracht, zodat de mama’s verwend konden worden. Op deze manier zijn we met onze kinderen en hun ouders verbonden geweest, dat voelde fijn voor iedereen. Het was ontzettend leuk om af en toe een foto of filmpje terug te krijgen.”

Hoe waren de reacties?

,,Tijdens de contactmomenten met ouders gaven zij ook aan dat vooral de oudere kinderen de opvang misten. De kinderopvang is voor kinderen een vertrouwde omgeving, waarin zij een vaste groep leeftijdsgenootjes en juffen zien. Wanneer dit plotseling wegvalt, kan dat verwarrend zijn. We zijn daarom dus ontzettend blij dat we weer open zijn en dat we de kinderen weer een leuke dag kunnen bezorgen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!