King Arthur een waanzinnig succes

Vrijdag 30 november 2018

Door Peter Vroon


De plaats van bestemming is de Hanos zaal in Orpheus. Deze week vol  met basisschoolleerlingen die de musical bekeken en meebeleefden.

De 117  jaar oude vereniging ASK stelt zich ten doel kinderen de gelegenheid te geven tenminste 1 keer in hun jeugd met theater in een schouwburg in aanraking te laten komen. Deze keer staat het verhaal over Koning Arthur centraal. De mooie legende werd op een zeer eigentijdse manier vorm gegeven.

Het verhaal gaat als het volgt: 

Arthur heeft het zwaar. Op school is hij het mikpunt van pesterijen en thuis kan hij totaal niet overweg met zijn stiefmoeder. Hij droomt vaak weg bij de verhalen over zijn grote held Koning Arthur. Als hij tijdens een heftige storm geraakt wordt door de bliksem, ontwaakt hij vol verbazing in de wereld van zijn lievelingsverhaal. Daar sluit hij vriendschap met de mooie Guinevere en de stoere ridder Lancelot. Samen gaan ze op zoek naar het magische zwaard in de steen. Want degene die dit zwaard te pakken krijgt zal de baas worden van het land. Helaas voor de nieuwe vrienden, is ook de kwaadaardige Morgana op zoek naar het magische voorwerp. Samen met haar hulpjes zet ze alles op alles om Arthur te dwarsbomen. Wie zal als eerste het zwaard vinden? En wie zal Koning(in) worden van het land? Een musical over moed, vriendschap, familie en liefde…

Dennis Grefhorst vervulde op voortreffelijke wijze de rol van Arthur . Een zeer professioneel neergezette musical waarin licht, geluid en beeld en een ensemble de hoofdrolspelers ondersteunden.

De musical ging er als zoete koek in. De kinderen genoten zichtbaar en hoorbaar. Het was een middag om niet snel te vergeten.

Hanoszaal ,Orpheus 29 november

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!