Klungelpiet steunt SR met 675 euro

Zondag 3 december 2017

Door David Levie

De Klungelpiet kan na 15 geslaagde voorstellingen in Apeldoorn en Epe met een gerust hart naar Spanje afreizen. Zijn alter-ego, de acteur Joji Na, mag 675 euro overmaken aan Serious Request (SR). Vanmorgen (zondag 3 december) speelde hij zijn laatste voorstelling in Gigant in de reeks ‘Klungelpiet moet terug naar school’. Een benefiet deze keer voor het goede doel dat Apeldoorn al maanden in zijn greep houdt.

Bezoekers mochten een vrije gift doneren, want de toegang was gratis. Verleden jaar kneep de Klungelpiet er even tussenuit. Joji Na had het te druk met andere zaken. ,,Apeldoorn heeft de Klungelpiet duidelijk gemist”, zegt de acteur en scriptschrijver. ,,Het was een goeie zet om terug te komen. De interesse van de scholen was groot.”

,,Of de Klungelpiet volgend jaar weer op het podium in de theaterzaal staat van Gigant en in Epe staat? ,We kunnen eigenlijk niet meer terug” aldus Joji, die zich met zijn creatie richt op leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 van het basisonderwijs. De kleintjes dus. De jaarlijkse musical van de ASK in Orpheus is geschikt voor de bovenbouw.

De Klungelpiet is een kleine productie waarin Na heel veel tijd en energie stopt. Zijn medespelers, Apeldoornse talentjes, komen van zijn eigen theaterschool aan de Vlijtseweg (Tim Koldenhof). ,,Ze moeten wel auditie doen”, legt de geestelijke vader van de Klungelpiet uit. De Klungelpiet zelf was voor commentaar onbereikbaar. Naar het schijnt is hij vanavond al in Madrid om kwartier te maken voor de komende dagen terugkerende troepen van Sinterklaas.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sinterklaas

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!