KNVB legt zware straffen op aan WSV voor massale vechtpartij

Woensdag 3 december 2014

Door Redactie

De KNVB heeft de voetbalclubs WSV en Helios gestraft voor de vechtpartij op zondag 16 november. Beide clubs kregen van de KNVB een boete en puntenvermindering. Daarnaast worden vier spelers voor anderhalf jaar of langer geschorst.

WSV werd de vechtpartij in de bekerwedstrijd het zwaarst aangerekend. De Apeldoornse tweedeklasser kreeg vijf punten in mindering op de stand in 2J. Helios kreeg drie punten aftrek en een geldboete van 200 euro. WSV kreeg dezelfde geldboete opgelegd.

Bekertoernooi 
Beide clubs mogen het seizoen afmaken in de tweede klasse J maar zijn wel voor de komende 2 jaar uit het bekertoernooi gezet. Daarnaast hebben WSV en Helios een voorwaardelijke straf van twee jaar. Bij het volgende exces wordt het eerste elftal uit de competitie verwijderd.

Individuele straffen
Aanvoerder Johan Masselink van WSV kreeg een schorsing van drie jaar opgelegd voor het uitdelen van een karate trap. De WSV’ers Maurice Mackay, Marvin de Bont en Mark Kroes staan voor 18 maanden aan de zijlijn voor hun aandeel in de massale vechtpartij. Van Helios werd alleen Glenn Alberts individueel gestraft. De Deventenaar staat voor anderhalf jaar aan de kant.

 

Bron: Stentor.nl

Wat vind jij van de opgelegde straf?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!