Koers binnenstad bepaald

Vrijdag 26 februari 2010

Door Stadsmens

Na een zorgvuldig proces is deze week het Regieplan Binnenstad door de raad vastgesteld. Het Regieplan is een structuurvisie en geeft de kaders aan waarbinnen de binnenstad de komende 10 tot 15 jaar kan ontwikkelen. Raadsbreed werd de motie “Een half achtje is geen achtje” aangenomen. Deze komt voort uit zorg dat de PGEM-locatie wordt ontwikkeld zonder de Marktstraat-Beekstraat. Wethouder Fokko Spoelstra kan zich helemaal vinden in de motie en ondersteunde deze van harte.

Fokko Spoelstra: “Het Regieplan is een belangrijke piketpaal voor de komende jaren. De raad kan met dit plan in handen de regie voeren op de ontwikkelingen in de verschillende deelgebieden in de binnenstad.”  Hij onderkent dat daarbij de fasering van de verschillende deelgebieden speciale aandacht vraagt: “We willen de Marktstraat verlengen en met de Beekstraat betrekken bij het winkelhart. Daarvoor is het van belang dat de ontwikkeling in het zuidelijke deel van de binnenstad evenwichtig op gang komt.”

Binnenstad noord

De gemeente heeft subsidie gevraagd bij het ministerie van Economische Zaken voor de aanpak van het noordelijk deel van de binnenstad. Het gaat daarbij onder meer om winkelstraatmanagement. Fokko Spoelstra: “We hebben inmiddels bericht dat we ongeveer een ton subsidie tegemoet kunnen zien. Daar ben ik verheugd over, want we willen een duidelijk signaal geven dat wij het een heel belangrijk gebied vinden, ook al staan er hier geen investeerders in de rij. Wij zien kansen om de binnenstad hier meer kwaliteit te geven.”

Vervolg

Nu het Regieplan is vastgesteld, worden de plannen nader uitgewerkt per deelgebied. De zorgen die bewoners van de binnenstad naar voren brachten bij de inspraak, komen bij de uitwerking weer aan de orde. Fokko Spoelstra: “Wij gaan verder op dezelfde zorgvuldige weg. We zullen intensief contact onderhouden met de wijkraad en de ondernemersverenigingen. We gaan samen met hen en met ontwikkelende partijen aan de slag om de ambities waar te maken.” 

Foto: gemeente Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!