Koken voor vrienden

Dinsdag 8 oktober 2013

Door Joke de Wolde

Eén van de passies van onze fotograaf en blogger Rob Feber, is eten. En ook het bereiden daarvan. Rob en zijn vriendin Corinne Abbekerk hadden al langer het idee om daar een keer wat mee te doen. Uiteindelijk hebben ze besloten om via Facebook een evenement aan te maken: Koken voor vrienden. Een groot aantal van hun vrienden werd uitgenodigd om op vrijdag 4 of zaterdag 5 oktober bij hen aan tafel aan te schuiven voor een heerlijk diner. Hotel Abbekerk stelde voor deze twee dagen hun eetzaal en keuken ter beschikking.

We waren erg benieuwd; de berichten die zowel Rob als Corinne met regelmaat op Facebook plaatsen, wekten bij ons hoge verwachtingen. En die bleken niet onterecht, wat een feest aan gerechten verscheen er op tafel. Alles vlot geserveerd door Jeroen Jansen van Hotel Abbekerk en Dani Metz, de zoon van Corinne. We werden ontvangen door onze gastheer en gastvrouw met een heerlijk glaasje prosecco. Toen de meeste mensen binnen waren, serveerde Rob een schaaltje met twee gehaktballetjes, een scherpe en een “normale” met een lekker fris sausje. Goede starter. Daarna volgde een mandje met stokbrood en een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter. Dat is toch een verschil, met verse kruiden. Het voorgerecht bestond uit een trio van een uiensoepje, meloen met prosciutto en een portsaus en kingboleet (voor wie het ook niet kent: een soort paddestoel). Bij het hoofdgerecht konden we kiezen uit vlees of vis. Mijn echtgenoot kreeg vlees en dat bleek een stoofpotje van rund en zwammen, het smaakte hem voortreffelijk. Ik kreeg vis, namelijk een verrassend pakketje van kabeljauw, venkel en bloedsinaasappel. Op de vis een heel fijn kruidenmengsel. Ik heb er van gesmuld.

Tegen de tijd dat het nagerecht werd geserveerd, bleken de meeste gasten elkaar zo gezellig te vinden, dat stoelen werden omgedraaid, er een grote kring ontstond, waarin het gesprek heel geanimeerd verliep. Het nagerecht was een triootje van cheesecake, crème brûlée en cranberry-ijs. Ik heb van alles een hapje geproefd en vond het heerlijk, maar heb de rest gelaten voor wat het was, omdat zoveel zoetigheid voor mijn diabetes niet echt aan te bevelen is. Mijn bord was uiteindelijk toch leeg, de overige gasten wisten er wel raad mee. Tot slot koffie met wat lekkers. Ook dat lekkers werd gemeenschappelijk goed en werd onder de aanwezigen verdeeld.

Ik heb een super-avond gehad bij Rob, Corinne en Dani. Ze hebben hun uiterste best gedaan, zowel in de keuken als bij het de gasten naar hun zin maken, dat bleek uit alles. Het was dan ook meer dan goed. Het huiskamergevoel en het feit dat er een klik was tussen de meeste gasten, maakte de avond af. Mijn echtgenoot vroeg het al aan Rob: wanneer is de volgende Koken voor Vrienden?

Bij deze dan ook even vanaf deze plek een veer in de …. van onze collega Rob!! Onze complimenten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!