Help de bevolking van Oekraïne

Kom je ook naar hét wijnevent van Apeldoorn?

Woensdag 25 januari 2012

Door advertorial

Vrijdag 2 maart a.s. wordt er door Chateau het Loo en de Wilde Pieters een heerlijke wijnproeverij gehouden. Wat daar nu zo leuk aan is, is dat er maar liefst, negen heuse wijnboeren uit allerlei landen komen!

Onder het genot van dat lekkere wijntje die zij schenken, hoor je dan waarom deze zo lekker is, hoe het gemaakt is, welke streek e.d. Dus ben je wijnliefhebber, dan zou ik 2 maart even komen proeven. Dit is zeker de moeite waard! Naderhand kan er natuurlijk een hapje gegeten worden bij de Wilde Pieters. En natuurlijk hoort daar dan weer zo’n lekker wijntje bij van één van de wijnboeren van die dag.

Spaanse Aurora Tubilla uit Tierra de León zal u alles over de Prieto Picudo en de Albarin druif kunnen vertellen. Deze druiven groeien alleen in Tierra de Leon en worden gebruikt voor haar wijnen die Chateau het Loo NIEUW in de collectie mogen verwelkomen.

Arturo en Rafael Bordalás Garcia komen net als hun collega Antoni Cuspinera uit de Priorat, een prachtig, ruig gebied in Catalonïe, Spanje. Zij kunnen je vertellen en laten proeven waarom de Priorat en in het bijzonder hun wijnen, bij de wereldtop behoren. De internationale pers is het hier gelukkig ook over eens en qua Parkerpunten hebben zij niet te klagen. Tomislav Bolfan uit Kroatië komt over zijn uitzonderlijk mooie biologische wijnen praten en laat je natuurlijk proeven wat wij in de collectie hebben; o.a. zijn prijswinnende wijnen van de Decanter Wine Awards 2011!

Verder zal een van de gebroeders Szigeti uit Oostenrijk nadere uitleg geven over hun sekt en u laten proeven van de mooiste Oostenrijkse bubbels.  Hun landgenoot Franz Jägersberger zal u honderduit vertellen hoe hij zijn bijzondere Babbino Caro maakt; de wijn waar in elke druppel een mondvol smaak zit.  Nicolas Miliarakis uit Kreta neemt wellicht een klein zonnetje mee en zal vol trots spreken over- en schenken van zijn Griekse wijnen.

En er is nog meer! Een schilder komt action painten, de fotograaf kan u portretteren met uw favoriete wijn(boer) en een vinoloog/wijndocent is er om u spelenderwijs informatie over wijn te verschaffen. Hopelijk zal ook de muzikale omlijsting u kunnen bekoren: van een opera van Puccini tot een Spaanse tango…

Kosten bedragen € 7,50 p.p.
Opgeven kan via info@chateauhetloo.nl of 06-21272266

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?