Koninklijke Onderscheiding voor E.J. de Bar

Vrijdag 28 september 2012

Door Redactie

De heer E.J. de Bar (76) ontvangt vrijdag 28 september 2012 uit handen van loco-burgemeester J.G. Kruithof de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens de feestelijkheden rondom het 100-jarig jubileum van de Vereniging Ugchelens Belang en de presentatie van het jubileumboek in dorpshuis Ugchelens Belang.

De heer Evert de Bar is vanaf 1981 actief voor de Vereniging Ugchelens Belang. Hij was secretaris, 2e voorzitter, voorzitter en tot 2011 was hij waarnemend voorzitter. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van het jubileumboek. Ugchelens Belang heeft hem benoemd tot erelid.

Vanaf 1994 is de heer De Bar voorzitter van de Dialektkring Hermen Bomhof. Vanaf 1999 is hij penningmeester van de Stichting Muziektent Oranjepark. Deze stichting organiseert jaarlijks in de zomermaanden elke zondagmiddag openluchtconcerten in de muziektent in het Oranjepark.

Vanaf 2000 is hij actief voor de RTV Apeldoorn. Als medepresentator van het wekelijkse radioprogramma De Proattoafel en als presentator van ‘Apeldoorn, oud en nu’, onder auspiciën van de Vereniging Oud Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!