Kunst achter de Kerk

Dinsdag 24 november 2009

Door Jan Willem ter Steege

Aanstaande vrijdag 27 november is er achter de Grote Kerk werk te zien van 2 apeldoornse kunstenaars. Tijdens de maandelijkse borrel van 16.00 uur tot 18.00 uur in gebouw Irene kunt u kennis maken met het werk van Sandy Heemskerk en Roel Ottow. Het eerste drankje op deze borrel wordt u aangeboden door de kerkenraad. Iedereen is welkom. Naast kunst en drank zullen we ook zorgen voor wat gezelligheid in de vorm van achtergrondmuziek en bord / kaartspelen.

Iets over de kunstenaars:

Sandy Heemskerk (www.sandyheemskerk.nl)

Naast de zichtbare natuur als een belangrijke inspiratiebron is daar ook het verlangen om het innerlijke zichtbaar te maken. Beelden en geschriften uit oude culturen verweven met diep opgeslagen ervaringen, elementen die haar gevormd hebben komen naar voren in haar werk. Sandy schildert in olieverf waarbij het experiment een belangrijke rol speelt. Karakteristiek voor haar schilderijen zijn de meerdere lagen. Deze brengen een verdieping teweeg en weten zo haar verborgenheden te onthullen.

Sinds haar studie aan de koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag(1988-1993), werkt zij als vrijbeeldend kunstenaar. Sandy is afgestudeerd op de richting Tekenen, Schilderen en Grafiek.

Vanwege haar bijzondere kwaliteiten is Sandy in 1991 uitgekozen voor een studie aan de Escola Superior de Belas de Lisboa. Deze studie periode kwam tot stand als gevolg van het Erasmus uitwisseling project. Daar ontstond een zeer speciale belangstelling voor keramiek en de daarbij behorende technologie in combinatie met schilderkunstige en vooral grafische toepassingen.

In 1994 werd Sandy, als een van de weinig jonge Nederlandse kunstenaars, met een studiebeurs uit het Prins Bernhard Cultuur Fonds in staat gesteld aan een erkend instituut in het buitenland te studeren. Deze reisbeurs maakte het voor haar mogelijk een studie/onderzoek te verrichten aan Ar.Co centro de Arte e Communição de Visual, te Almada (Portugal). Op de Academie kon Sandy haar kennis van keramische tradities van Azulejo (geglazuurde tegel) en alles wat daarmee samenhangt verder vergroten.

Daarnaast was zij actief in het lesgeven en in het realiseren van twee projecten, waarvan één binnen het Museum Nacional do Azulejos, te Lissabon.

Roel Ottow(www.ottow.nl)

Werkzaam voor diverse opdrachtgevers waaronder reclamebureaux,tijdschriften en uitgeverijen. Het meeste plezier haalt hij uit ’abstracties’ en om het voor hemzelf nog ‘ontdekkender’ te maken, dan ook in verschillende technieken ,toegespitst op omgeving en doelgroep.Het idee is doorslaggevend, techniek varieert dan ook. Met het adagium niet zeuren maar kleuren vult hij een kleurrijk leven. Zijn werk als ontwerper/illustrator is merkbaar in zijn ‘vrijere’ kunst. Gebruikmakend van diverse technieken, van dromerig tot realistischer, blijft er iets te ‘lezen’, met een subtiel gevoel voor humor. Roel Ottow heeft diverse prentenboeken geïllustreerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!