Kunst in dok Zuid

Dinsdag 1 september 2015

Door Redactie

t/m 21.10.2015 | 1e Wormenseweg 460 | reguliere openingstijden | gratis toegang 

In dok Zuid is vanaf 9 september een gevarieerd aanbod aan kunst te zien: Van sierkussens tot schilderijen, pastels en iconen. De exposities zijn tijdens reguliere openingstijden gratis te bekijken. U vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. 

Buurthuis Maasstraat herbergt een groep enthousiaste tekenaars en schilders die wekelijks bij elkaar komen. Onder de bezielende leiding van Martie Flach worden schilderijen en tekeningen gemaakt.

Nerita van Dijk komt oorspronkelijk uit Brazilië maar woont sinds dertig jaar in Nederland. Hier mist ze de belangstelling voor het maken van capitone textielwerkstukken, iets wat ze in Brazilië geleerd heeft en graag aan Nederland laat zien. Haar werk bestaat uit het maken van sierkussens.

Annelies Diepenmaat groeide op met tekenen en schilderen en maakte daarnaast ook ruimtelijk werk. Ze volgde de opleiding tot grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem (ArtEZ). Ze blijft zich voortdurend ontwikkelen en werkt graag met verschillende (combinaties van) materialen. In dok Zuid exposeert ze met pastels en iconen in de vitrine.

Margriet Reijnders (beeldhouwer) is autodidact. De natuur is haar grootste inspiratiebron waarbij ze het boeiend vindt om haar eigen realiteit te creëren. De vormgeving van haar beelden toont de manier waarop zij naar de wereld kijkt.

Ingrid Sol is vanaf haar jeugd bezig met het maken van creaties en werkt momenteel aan twee- en driedimensionaal werk. Tekenen en schilderen zijn de rode draad door haar leven. Daarnaast werkt ze sinds kort ook freelance als docent Beeldhouwen in steen bij Stimenz.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!