Kunst-Zinnig-Brein beëindigt succesvolle actie voor Serious Request in museum Coda

Maandag 18 december 2017

Door Redactie

Bas Langereis

Vrijdagmiddag 22 december vindt de trekking plaats van de verloting van schilderijen door kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein, het collectief kunstenaars met hersenletsel uit Apeldoorn.
De maand december staat in het teken van SERIOUS BRAINS voor SERIOUS REQUEST, de actie die Kunst-Zinnig-Brein organiseert in nauwe samenwerking met The Royal Talens Foundation. Zeven kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein hebben ieder een kunstwerk ter beschikking gesteld voor een verloting. Alle inkomsten komen ten goede aan Serious Request.

De heer N. Meerburg, oud-burgemeester van Gorssel, zal de acht winnende loten trekken, vrijdagmiddag 22 december om 15.00 uur in De Verdieping van Museum Coda aan de Vosselmanstraat 299, 7311 CL in Apeldoorn. Hierbij is iedereen van harte welkom.

Aansluitend om 16.30 uur heeft Ank Kempink, de begeleider van het collectief, samen met twee kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein, een interview voor RTV-Apeldoorn, live in de radio-uitzending vanuit het Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, 7311 BC in Apeldoorn.
‘We hopen dat we daarna op het Marktplein bij het Glazen Huis kunnen komen,’ vertelt Ank. ‘Het zal er wel druk zijn, maar toch gaan we proberen om de cheque met de opbrengst van onze overhandigen.’
Die opbrengst valt overigens nu al niet tegen. ‘We zitten al bijna aan ons streefbedrag en de donaties gaan nog maar door. We hebben dan ook van alles gedaan om geld in te zamelen.’

Acties van Kunst-Zinnig-Brein allemaal gedaan in het kader van SERIOUS BRAINS
Schilderijen tentoongesteld op verschillende locaties in Apeldoorn
* Museum Coda (zeven schilderijen hangen er tot 7 januari 2018)
* Cafeetje van Marja (een schilderij van 20 november t/m 20 december)
* Be the MIRror (een schilderij van 29 november t/m 20 december)
Bijzondere evenementen:
* Art café Sam Sam (actiedag op 2 december)
* Radio-interview voor live-uitzending ‘Cultuur Brunch’ RTV-Apeldoorn, Art café Sam Sam (3 december)
* Kerstmarkt in De Kruidentuin, Twello (9 december)
* Expositie van werk door Joep van Moorst en Ellert-Jan van der Klis in theehuis Rembrandt (expositie op 10 december)
* Kerstmarkt De vier seizoenen, Twello (17 december)
* Op 12 december heeft kunstenaar Ellert-Jan een schilderij gemaakt in het Centraal Bureau van Siza in Arnhem, onder muzikale begeleiding van Ton Nieuwenhuis. Julianne Meijers, lid Raad van Bestuur van Siza, heeft de eerste verfstreek aangebracht. Dit kunstwerk is het achtste werk dat Kunst-Zinnig-Brein verloot!
Iedereen die er vrijdagmiddag niet bij kan zijn, kan vanaf 15 januari kijken op www.kunstzinnig-brein.nl. Daar zijn de winnende lotnummers dan te zien.

Veel dank
‘We hadden het echt niet gered zonder al die mensen die ons belangeloos hebben geholpen,’ gaat Ank verder. ‘Het zijn er te veel om op te noemen, maar een speciale vermelding verdienen Nathalie (The Royal Talens Foundation), Pascal (en alle collega’s van Museum Coda), Marja (Cafeetje van Marja), Mireille Mettens (Be the MIRror), Aaron (Rembrandt), Anja (Art café Sam Sam), tuincentra Kruidentuin en De vier seizoenen, Marco en Julianne (Siza) en natuurlijk al die mensen die een lot hebben gekocht of spontaan hebben gedoneerd.’

Kunst-Zinnig-Brein
Kunst-Zinnig-Brein is een collectief van kunstenaars die op latere leeftijd hersenletsel (NAH) hebben opgelopen.
Zeven van hen schilderen onder begeleiding van Ank Kempink in het Centrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel van Siza. Enkele anderen zijn bezig in een ontmoetingsplek in hun wijk. Velen van hen hebben voor hun hersenletsel nog nooit geschilderd en getekend. Het schilderen helpt de kunstenaar met het verwerken van het hersenletsel en hun veranderende leven
Naast het schilderij schrijven de kunstenaars ook een verhaal. Het kunstwerk en de tekst vullen elkaar aan. Vaak werkt het collectief met een thema.
Kunst-Zinnig-Brein exposeerde haar schilderijen en verhalen tot nu toe in Epe en Voorst, plus in diverse locaties in Apeldoorn: DokZuid, het Waterschap Vallei en Veluwe, het stadhuis en in CODA.
In 2016 verscheen het boek Kunst-Zinnig-Brein – door kunst weer perspectief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn Museum

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!