Kunstenaars nemen bezit van CB

Dinsdag 12 januari 2016

Door Redactie

De Apeldoornse kunstenaar Bert Diks heeft in het kader van leegstandsbeheer een deel van het voormalige gebouw van Centraal Beheer kunnen reserveren voor kunstenaars.  Diks onderscheidt zich in Apeldoorn als bemiddelaar voor collega’s die van die ruimtes net als hij tijdelijk gebruik willen maken.

Nieuw in die ontwikkeling is het zogeheten Hertzberger ART Parc waar een aantal van die kunstenaars is neergestreken. Naast Bert Diks zijn dat onderen anderen de fotografen Angela Stouten en Inez Pleizier. Ook Ingrid Wierts (lid van de stichting Ateliers Apeldoorn), die onlangs haar riante onderkomen aan het Beekpark moest prijsgeven werkt sinds enige tijd aan de Prins Willem Alexanderlaan.  Voor alle duidelijkheid: ze vormen geen collectief. ,,We willen er wel samen wat moois van maken’’, laat Angela Stouten weten.

Komende zaterdag houden (16 januari) de kunstenaars een open dag. Van 11 tot 17 uur. Verder kent het Hertzberger ART Parc geen vaste openingstijden. Alleen door een afsprak te maken met de afzonderlijke kunstenaars is het mogelijk een kijkje in de voormalige kantorentuin van architect Herman Hertzberger te nemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!