Kunstroute drukst rond zonovergoten terrassen

Zondag 8 april 2018

Door Redactie

Een terrasje pakken en af en toe even naar kunst kijken. Vooral niet te lang binnenblijven, maar genieten van de zon die zich zolang had schuilgehouden. Flanerend over straat, of peddelend op de fiets en met enige regelmaat een tussenstop op die strategische plekken waar tafeltjes en stoeltjes uitnodigend naar het publiek lonken.

In die sfeer speelde zich vandaag, zondag 8 april, de zevende editie van de jaarlijkse Kunstroute af. Daar waar de terrassen stonden was de drukte verreweg het grootst. Toch waren er vanuit alle vijftien deelnemende locaties in de binnenstad alleen maar lovende woorden. ,,Niet overdreven druk, maar wel voortdurend bezoek. De hele middag door.”

Zo ook in PlanC aan de Stationsstraat waar de Leidse schilder Hanno Bentveld met vaardige hand Apeldoornse taferelen op zijn doek toverde en een aantal dames continu nostalgische bad- en zomermode showde. Voor de echte drukte moest je echter naar de noordelijke kant van de Hoofdstraat waar de uitbaatster van het Cafeetje van Marja (Marja dus) stoelen tekort kwam. ,,Niet aan te slepen”, hijgde ze tussen de bedrijven door. ,,En niet te vergelijken met een doorsnee zondag.”

Ze had het dan ook piekfijn voor elkaar. Drie gezellige zingende dames die samen Ladies First vormen, een schilderes (Mieke Fokkens) op het terras en een expositie van beeldend kunstenares Jolanda van Hattum aan de achterzijde van het café. Jolanda zelf was er uiteraard ook en deelde het enthousiasme van haar gastvrouw.

Wat zuidelijker in de binnenstad in PS20 aan de Nieuwstraat debuteerde Sylvia Guys op de Kunstroute met haar schilderijen. ,,Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ik vond het een heel geslaagde middag. Volgend jaar weer graag.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst Kunstroute

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!