Laatste loodjes voor Pluspakket-actie Voedselbank

Woensdag 22 december 2021

Door Redactie

Apeldoorn Direct

De jaarlijkse Pluspakket-actie van Voedselbank Apeldoorn heeft zijn doel, iedere klant een pakket doneren, bijna gehaald. “Prachtig om te zien dat Apeldoorners voor elkaar klaar staan. Het doel is in zicht,” vertelt chef kok Leon Klopman. De chef was dit jaar de bedenker van het recept en bijbehorende luxe ingrediënten voor het Pluspakket. Met het Pluspakket wil de Voedselbank elk jaar iets extra’s doen voor hun klant. “Iedereen wil het jaar feestelijk afsluiten,” zegt chef Leon, “Daarom is het doneren van zo’n pluspakket belangrijk.”

Veel Apeldoorners hebben al een Pluspakket gedoneerd en het enthousiasme voor de actie bereikt ook chef Leon: “Ik krijg veel leuke reacties. Mensen willen de Voedselbank helpen iets extra’s te doen voor de Apeldoorners die het even nodig hebben.” Toch zijn er nog een aantal donaties nodig om de eindstreep te bereiken.

Elkaar helpen

Wanneer het doel bereikt is en iedere klant een Pluspakket heeft ontvangen kunnen ze aan de hand van het recept van chef Leon een feestmaaltijd bereiden. Dat recept maakte de chef kok voor de Chef’s Challenge van de Voedselbank. Voor het Pluspakket bedacht hij vervolgens luxe toevoegingen, zoals olijfolie en Parmezaanse kaas.

Dat iedere Apeldoorner de mogelijkheid heeft om van de laatste dagen van 2021 echte feestdagen te maken vind chef Leon juist dit jaar heel belangrijk: “Het zijn voor iedereen vreemde tijden. Dan is het toch mooi dat we elkaar er doorheen kunnen helpen, bijvoorbeeld met dit Pluspakket? Hopelijk staan er nog een aantal Apeldoorners klaar om de Voedselbank te helpen het doel te bereiken.”

Schenk een Pluspakket

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!