1-2’tje: Later eens ooit

Woensdag 25 juni 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook, de titel van het stukje is letterlijk waar ik op stuitte. Al wandelend, om mijn hoofd flink leeg te maken, kwam ik dit kunstwerk tegen in De Maten bij de Eglantier. Jij zal dat ook herkennen dat de zin in je leven speelt. Ooit als ik 65 ben, dan gaan we trekken door Europa. Dat was een vroeger een gedachte. Concreet: ik moet daar nu 66 jaar en zes maanden voor worden. Dankzij dit kabinetsbeleid. Dus ooit zal zeker later worden dan ik eens had gedacht.

Eens hoop ik rijk te worden via de loterij, dan had ik later vervroegd om een camper te kopen om eens te gaan kamperen. Een kunst om daar zomaar over na te denken in het Matenpark.
Later, eens en ooit hebben ook iets fatalistisch, want als je uitstelt wat je wilt, kun je later ooit eens dood zijn. En uitstellen voor later? Nee, ik denk dat ik het kunstwerk in De Maten maar laat voor wat het is en nu de mooie dingen ga oppakken die ik later had willen doen.

Nu dus ook de moeilijke dingen oppakken die ik anders tot later had uitgesteld of ooit had proberen te vergeten. Nu nieuwe energie vinden om mooie dingen te doen en maken. Kortom, de levenskunst verder ontdekken. Er is nog zoveel te leren en ontdekken, zeg ik nu. Ik ga niet uitstellen; ik ga verder met leven. Niet later eens ooit, maar nu, nu en nu!

Liefs,

Peter

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?