Leerzame pilotweken bij SushiNext

Zaterdag 12 januari 2019

Door Stéphanie Berris

Terwijl de laatste hand nog wordt gelegd aan het interieur, krijgt een selecte groep Apeldoorners al de gelegenheid kennis te maken met de nieuwste aanwinst op het gebied van all-you-can-eat sushi bij SushiNext. In aanloop naar de officiële opening op 24 januari a.s. is het restaurant aan de Nieuwstraat al dagelijks geopend voor een kleinere groep gasten. Eigenaar Ryan Helmer (24) vertelt: „Op die manier kunnen mensen kennis maken met ons concept, maar ook biedt het voor onszelf de kans om op te starten en te kijken wat er goed gaat en wat nog niet. Op die manier kunnen we direct leren van de reacties van onze gasten.”

Met deze ‘soft opening’ vanaf 10 januari jl. werden slechts 50 gasten per avond toegelaten, komende week zal dit verhoogd worden naar 100 gasten. Als alle ruimtes af zijn, biedt SushiNext ruimte aan maar liefst 250 personen. De reserveringen stroomden al snel binnen. SushiNext hield tot het laatste moment haar menukaart en concept geheim. Ryan: ,,Mensen zijn blijkbaar wel heel nieuwsgierig wat we te bieden hebben, want de reserveringen stromen binnen voor de pre-openingsweken.”

Wat kan SushiNext nog voor onderscheidends brengen in Apeldoorn? ,,Natuurlijk vind je op onze kaart ook de bekende sushi, maar we hebben er wel onze eigen unieke gerechten aan toegevoegd en hechten veel waarde aan de presentatie. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld een sushipizza of sushiburger bestellen.”

Ook het interieur moet anders worden dan de reguliere all-you-can-eat restaurants. Ryan, zelf een groot sushiliefhebber, heeft door het hele land sushirestaurants bezocht en zag veel van hetzelfde. Hij wil met SushiNext een andere uitstraling. Het interieur is strak, donker en met moderne blauwe accenten. Uniek in Apeldoorn is de lopende band waarop sushigerechten voorbijkomen en naar hartelust kunnen worden gepakt.

Voor Ryan, die voorheen werkte op een accountantskantoor, is zijn eigen restaurant een droom die uitkomt. ,,Ik heb altijd zoiets willen beginnen. Op mijn leeftijd is het best lastig om de steun van een bank te krijgen. Gelukkig heb ik jarenlang gespaard en uiteindelijk iemand gevonden die in SushiNext gelooft. SushiNext is geen onderdeel van een keten, geen franchiseconcept. Ik heb alles zelf moeten bedenken en op alle gebieden het wiel zelf moeten uitvinden. Dat is veel werk, maar laat me ook de vrijheid om het op mijn manier te doen. Ik maak mijn droom nu waar.”

De komende weken wordt er overdag nog hard gewerkt aan de afwerking van het restaurant. ,,De verlichting wordt nog anders en hierachter is nog een hele zaal die moet worden afgewerkt. Maar we vonden het belangrijk alvast een soort pilotweken te draaien om in de praktijk te leren. Je loopt altijd tegen dingen aan, zo hadden we eerste twee dagen problemen met het tabletsysteem. Dat is vervelend voor onze gasten en voor ons. We hebben daarom ook gekozen voor een actieprijs tijdens de pre-openingsavonden. Als er nu iets niet soepel loopt, leert dat ons hoe we dat kunnen verbeteren. Met feedback van onze eerste gasten kunnen we ook gelijk aan de slag. Een betere leerschool dan starten is er niet.”

Wie ook als één van de eersten kennis wil maken met SushiNext, kan nog proberen te een plekje te bemachtigen via de website.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!