Lege etalages bij Middelink

Donderdag 8 september 2022

Door Nikki Vredenberg

Lege etalages en gekleurde flyers met de tekst opheffingsuitverkoop. Dat is wat je ziet als je langs Middelink loopt. Sommige delen van de winkel staan zelfs al helemaal leeg. Dat was voorheen wel anders. Toen stonden de etalages in Middelink Koken en Tafelen vol servies, huishoudelijke apparaten, pannen, bestek en meer. Middelink Koken en Tafelen moet het pand verlaten en heeft besloten om helemaal te stoppen. De vraag waarom bleef onbeantwoord.

Toen en nu

Meer dan 100 jaar geleden begon Middelink als warenhuis. Een plek waar zo’n beetje alles voor in huis te verkrijgen was. Uiteindelijk is het bedrijf opgesplitst in drie delen; Middelink Wonen, Middelink Slapen en Middelink Koken & Tafelen. Ieder met een andere eigenaar. De twee zusterbedrijven van Middelink Koken en Tafelen stoppen niet. Middelink Wonen verhuist eind 2022 naar de Vlijtseweg en Middelink Slapen blijft waar het is. Doordat deze eigenaren het pand een tijd terug hebben gekocht hoeven zij niet te vertrekken.

Nieuwe plannen

Met het vertrek van twee van de drie Middelink vestigingen komt er flink wat ruimte vrij in het centrum van Apeldoorn. De grond van deze locatie is in bezit van Allround investments B.v.. Eigenaar Tonny Keijzers ziet er graag woningen voor in de plaats komen. In samenwerking met Architectenbureau Artec is er een plan voor 86 uiteenlopende woningen. Deze huizen verschillen van eengezinshuizen tot studio’s en worden verdeeld over koop- en huurhuizen.

Van start

Op dit moment is Allround afhankelijk van de vergunningsprocedure. Zodra deze start is er meer duidelijkheid over de bouw. Keijzers hoopt in het begin of midden van 2023 van start te kunnen gaan. Alleen het pand op de hoek van de Asselsestraat en de Wilhelmina Druckerstraat zal blijven staan. De rest van de bebouwing wordt afgebroken voor nieuwbouw. De bouw zal ruim een jaar duren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!