Help de bevolking van Oekraïne

Lekker potje damesvoetbal

Zondag 20 november 2011

Door Randy Gasper

Vandaag ben ik op uitnodiging van een oud collega eens gaan kijken bij een potje damesvoetbal. Ook ik moest stiekem lachen toen ze me uberhaupt vertelde dat op voetbal zat, dat is nu eenmaal een primaire reactie van een voetbalman. Daar kan je als vrouw over vallen, maar dat is een aparte discussie op zich. Word blogger zou ik zeggen. Mijn oud collega deed in elk gevalwat ze moest doen: mij uitdagen om eens te komen kijken. En ik deed wat een man moet doen: zijn principes eens opzij zetten.

In goed gezelschap koos ik de koudste en meest mistige dag van dit jaar uit om mijn vooroordelen uit de weg te ruimen. En jawel, de fanatieke dames van Albatros uit – daar is ie weer: Ugchelen) – tegen Victoria Boys (tja, dan jezelf wel boys noemen) uit Apeldoorn. Ik keek naar een rommelige eerste helft waar het team van mijn oud collega (VB) op achterstand kwam.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de meiden van Victoria Boys echter grip op de wedstrijd. Uit een mooie steekpass werd de 1-1 gemaakt en dat was tevens de ruststand. Op dat moment was inmiddels erg onder de indruk geraakt van het amateur niveau van… alles er omheen. Zo zag ik de verzorger van het Ugchelse team al SMS-end (dat is een vermoeden: kan ook Whatsapp zijn of een woordje leggen op WordFeud) van het veld terug naar de dug-out lopen en stond de grensrechter gewoon zijn dames van Albatros heerlijk te coachen. Dacht dat de arbitrage bij elke sport een neutrale positie moest innemen. Maar serieus kon ik de arbitrage al niet meer nemen toen ik de scheids lekker zijn sigaretje zag roken. Verre van topsport dus.

Gelukkig werden die amateuritische irritaties van deze teamsporter annex toeschouwer in de tweede helft helemaal weggepoetst. Het frivole spel van Victoria Boys was gewoon erg aangenaam om naar de kijken, steeds meer combinaties lukten, vooral de rechtsbuiten had Marc Overmars achtige snelheden en dat alles resulteerde in 3 mooie goals. Vooral de 1-4 was er een uit het boekje. De dame (ik dacht Vera) passeerde halverwege de middellijn 5 dames van Albatros om vervolgens ook nog de keerpster in de linkerhoek te passeren. Even kwam de vrouwelijke variant van Lionel Messi voorbij.

Ik heb mij eigenlijk wel verdomd goed vermaakt. In het koude en mistige Ugchelen heb ik in ieder geval besloten met nog meer respect te kijken naar vrouwenvoetbal. Ik vind dat ze dat ook verdienen. Ik vind ook dat de dames van Victoria Boys gewoon Victoria Girls genoemd moeten worden en dat ze gesponsord moeten worden door Victoria’s Secret. Dan koop ik in elk geval de scheurkalender.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?