Lentefestival in Zuidbroek wordt Nazomer Festival

Donderdag 10 september 2020

Door Amrutha Mol

Het Lentefestival zou eerst op 14 juni jongstleden plaatsvinden in Park Zuidbroek, maar helaas kon dat niet doorgaan in verband met het coronavirus. Daarom heeft de organisatie het festival verplaatst naar morgen, vrijdag 11 september. Het evenement wordt gehouden van 16.00 uur tot 21.00 uur. Het festival is veranderd van Lentefestival naar Nazomer Festival en is dus in het park van Zuidbroek.

Vervangende editie

De vorige editie van het Lentefestival trok veel bezoekers en dit jaar heeft de organisatie het doel om er een groter succes van te maken. Jordy Pattimukaij van de organisatie zegt: “We willen vooral mensen samen brengen en verbinden. Er zijn verschillende kraampjes op de braderie en kinderen kunnen er spelen op een luchtkussen. Er is muziek, eten en andere leuke activiteiten.” Het festival is gratis te bezoeken.

Jordy legt uit: “Wij hebben als organisatie een coronaplan aan moeten leveren bij de gemeente. We hebben looprichtingen, borden waar de maatregelen op staan, desinfectiepalen, een limiet aan personen die op het picknick terrein mogen, een terras waarbij de bezoekers hun gegevens achter moeten laten en we zorgen ervoor dat er geen mensen zijn die uitgebreid dansen of luidkeels meezingen.”

De organisatie moest dus veranderen van datum, maar Jordy vertelt dat de meeste standhouders die er in juni zouden staan er morgen ook staan. “Daar zijn we erg blij mee. We vinden het erg leuk dat het festival nu wel door kan gaan en nu dus ook coronaproof. We hebben 50 kramen op de braderie, 10 foodtrucks, meer dan 10 luchtkussens, voetbal en 3 keer een bingo. Binnen de maatregelen die er zijn proberen we er een leuke middag van te maken. Het terras is afgescheiden en het is een picknick terras geworden, hierbij kunnen mensen zelf hun kleed mee nemen en genieten van het eten dat er op het terrein te verkrijgen is.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!