Lentemarathon of wintermarathon?

Zondag 6 februari 2011

Door Ingeborg

Voor de 38e keer werd er vandaag de Midwintermarathon georganiseerd. Alleen leek het wel lente, wat was het warm voor de Midwintermarathon! Voor het eerst dit jaar deden mijn kinderen ook mee en vooral de oudste ging voor de winst, de juiste instelling denk ik dan maar. Ik kan dus ook alleen vertellen hoe de Kidsrun was, want ik ben niet de hele dag gebleven, heb nog meer te doen he!
Bij aankomst bij het Orpheus was het al goed druk, overal tenten, vrijwilligers, drank uitgiftes en veel, heel veel mensen. Iedere deelnemer kan een gratis t-shirt ophalen zwaar gesponsord door Asics, maar wel gaaf natuurlijk. De hele Midwintermarathon is zowiezo zwaar gesponsord door o.a. Stentor, Hollander Techniek, Centraal Beheer en Helicon. Zonder sponsoring geen marathon blijkbaar.

Start is op de Loolaan vlakbij de Wok, waar nu overigens een Vietnamees in zit (hoe lang gaat deze het volhouden, dacht ik nog). De bedoeling is; zo hard mogelijk de Loolaan afrennen tot de Naald en weer terug, dat is precies 1 km. Het lijkt een poepstukkie, maar is best ver. Ik zou al met mijn tong op mijn schoenen lopen als ik bij de Bon Vivant was. Ik heb altijd een speciaal gevoel als er wat georganiseerd wordt op de Loolaan, ik vind het één van de mooiste en karakteristiekste plekjes van Apeldoorn.
De kinderen werden verdeeld in vier groepen, 4/5/6 jarigen, 7/8 jarigen, 9/10 jarigen en 11/12 jarigen. Eerst gingen de oudsten van start en een paar minuten later de volgende groep enz. enz. Mijn oudste zoon zat bij de 9/10 jarigen en ging fanatiek van start! Daarna de jongste, die had er ook zin in!
En daar sta je dan als ouder, wachten en kijken of en wanneer ze weer terugkomen…En ja hoor, daar komt dan je trotse gevoel, Kind In Zicht! Gaaf hoor, rood hoofd, tong uit de mond en finish! Ieder kind krijgt een ‘echte’ medaille en niet zo’n plastice (waar een kind wel niet op let), een flesje AA drink en een bidon. Geen 1e,2e of 3e plek maar wel moe maar voldaan weer richting huis. Nu wachten op de uitslag. Die is na te lezen op www.midwintermarathon.nl. Nog even geduld dus, maar wij houden de site in de gaten. Leuk om een keer mee te maken. Mijn kids zien het al wel zitten om volgend jaar weer mee te doen. “Dan eerst trainen”, vertelden ze mij op de terugweg.

Foto’s: Ernst van Rossum

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!