Let’s Play the Game: ontdek, leer en experimenteer

Donderdag 26 oktober 2023

Door Kevin van Es

Rennende kinderen en blij gezichten in het NewTechPark. Groepen leerlingen volgen ‘Let’s Play the Game’, een educatief initiatief gericht op het inspireren van jonge geesten. Het programma nodigt leerlingen uit om de wereld van techniek te ontdekken, te leren en te experimenteren. Dit innovatieve programma biedt een speelse benadering waardoor leerlingen, van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en voor leerlingen in klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs, op een interactieve manier vertrouwd raken met de rol van techniek in het dagelijks leven. Mieke Pasman is instructeur bij een van de ‘Techlabs’ in het NewTechPark en vertelt meer over het belang van techniek.

Inspirerende omgeving

In samenwerking met Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o en Jet-Net & TechNet zal het NewTechPark worden omgetoverd tot een boeiende omgeving waar leerlingen kunnen kennismaken met de 7 werelden van techniek, Mens & Gezondheid, Energie, Water & Veiligheid, Voeding & Natuur, Wonen, Werken & Verkeer, Ontwerp, Productie & Wereldhandel, Digitaal, Media & Entertainment en Hi-tech & Science. “Er zijn echt mensen nodig in de techniek. Er zijn handen tekort en diverse opleidingen worden zelfs opgeheven. Leerlingen moeten vrij vroeg een profielkeuze maken, dan moeten ze wel weten welke opties er zijn. Vandaag hopen we een zaadje te planten,” aldus Mieke

Vandaag waren er onder andere 47 leerlingen van de C. van Leeuwenschool, uit Eerbeek. De leerlingen voeren kleine, concrete opdrachten en activiteiten uit in een uitdagende setting. Waaronder een heftruck simulator, een fiets om energie op te wekken, een mega- Dokter Bibber spel en nog veel meer. Het programma is ontworpen om binnen een tijdsbestek van 2 uur te worden voltooid, waardoor het perfect past binnen het schoolrooster. Dit was vorig jaar te zien, toen waren er circa 3000 kinderen aanwezig op het NewTechPark voor de tweede aflevering van Let’s Play the Game.

Onvergetelijke ervaring

Dit initiatief biedt leerlingen de kans om hands-on ervaring op te doen en hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Vaak is het niet eens duidelijk hoeveel techniek er in de wereld is, zo benadrukt Mieke: “Mensen denken bij techniek vaak niet verder dan het sleutelen aan machines, maar techniek is overal. We hopen op een speelse manier de technische wereld uit te breiden.” Door middel van praktische opdrachten zullen zij de fascinerende wereld van techniek verkennen. Het doel is om niet alleen kennis over te dragen, maar ook enthousiasme en passie voor technologie te stimuleren.

Het ontdekken van techniek is mogelijk tot 2 november, het NewTechFestival vind op vrijdag 3 en zaterdag 4 november plaats. Neem voor meer informatie een kijkje op de site van NewTechPark.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!