Leuke plannen op AGOVV terrein?

Maandag 10 februari 2014

Door Redactie

redactie

Met ingang van 6 februari 2014 ligt gedurende 6 weken ter inzage het “ontwerp-bestemmingsplan Laan van Spitsbergen 2”.

Het gaat om het AGOVV terrein. In het ontwerp-plan worden de huidige tribunes met 3250 zitplaatsen, de bestaande gebouwen en de lichtmasten bestemd. Het gebruik is beperkt tot veldsporten.

De huidige gebruiker is voetbalvereniging AGOVV. Deze vereniging is eigenaar van de velden de bouwwerken daaromheen en een gedeelte van de gronden rondom het hoofdveld. De overige gronden betreffen gemeente-eigendom. De vereniging wenst het huidige gebruik van het sportpark te continueren. Daarnaast wil de vereniging een grotere bijdrage leveren aan de maatschappij, door het sportpark voor meer te gebruiken of te laten gebruiken dan alleen voetbal. Dit gaat onder de vlag van breedtesport en maatschappelijke verantwoord ondernemen. Meer concreet komt dit er op neer dat de vereniging ruimte wil kunnen bieden aan maatschappelijke en culture functies die gebruik maken van de faciliteiten op het sportpark.

Ook op sportief gebied wenst de vereniging de activiteiten naar een hoger niveau te tillen. De ambitie van de vereniging is om het hoogste niveau binnen het amateurvoetbal te bereiken. Om deze ambitie mede gestalte te geven organiseert de vereniging jaarlijks nationale en internationale toernooien. Ook wil de vereniging jaarlijks één of meerdere voetbalevenementen organiseren, zoals voetbalwedstrijden met gerenommeerde clubs. Een (nieuwe) terugkeer naar het betaalde voetbal behoort in het geheel niet tot de ambitie van de vereniging.

In de visie van de vereniging hoort bij het realiseren van de beschreven doelstellingen en ambitie een geschikte accommodatie. Met de aanwezige, maar meer niet-vergunde tribunes is voor de vereniging een geschikte accommodatie aanwezig. De vereniging wil deze tribunes dan ook graag laten staan danwel in ieder geval de mogelijkheid behouden om tribunes te kunnen realiseren. Inclusief de monumentale tribune gaat het in totaal om 3.250 zitplaatsen.
Verder heeft de vereniging het voornemen om een deel van de gebouwen op het sportpark mede te laten gebruiken voor binnensporten. Gedacht moet dan worden aan sporten die normaliter niet buiten worden beoefend, zoals biljart, dammen en bridge.

De wijkraden Brink & Orden, Berg & Bos en De Sprengen en de Werkgroep Asselsestraat e.o. zijn van mening dat dan dus de capaciteit van de tribunes nog altijd de omvang van een stadion heeft. Zoveel zitplaatsen noodzaakt tot veel en grote evenementen. De wijkraden zullen daarom als gezamenlijke wijkraden een zienswijze indienen.

De Werkgroep Asselstraat e.o. organiseert op 5 maart a.s. in Mandala een informatieavond over dit bestemmingsplan. Lambert Hoving zal uitleg geven over het bestemmingsplan en toelichten wat de mogeljike consequenties zijn voor de buurt.
Koffie / thee klaar vanaf 19.00 uur; aanvang 19.30 uur.

Voor het complete bestemmingsplan klik hier

Goede plannen van amateurclub AGOVV of niet?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!