Lever je stropdas in bij Gigant

Donderdag 21 april 2011

Door Marije de Graaf

Net als de rest van Apeldoorn kent ook Gigant een uitgebreide Koninginnedagtraditie waarbij het meest uiteenlopende publiek een kijkje komt nemen. Dit jaar hebben we bedacht om het programma eens over een nieuwe boeg te gooien en gaan we Koninginnedag zoals je het van ons kent restylen!

Er is een thema bedacht in oernederlandse en gemütlich Duitse sferen. Geïnspireerd op de banden die Nederland historisch al met Duitsland heeft, met als één van de aansprekendste voorbeelden Prins Claus. Bij mij scoorde hij in elk geval dikke punten met zijn ‘stropdas speech’ die hij gaf bij een prijsuitreiking van het Prins Clausfonds voor Cultuur en Ontwikkeling. Hij pleitte voor meer vrijheid. ‘Wij’ van Gigant (en hopelijk ook ‘Jij’ van Gigant) associëren ons op 30 april met veel plezier met zo’n man. Kom dus ook je stropdas afdoen in Gigant tijdens Koninginnedag. Of liever zelfs, doe je oude stropdas (of die oude van je vader, oom, partner of opa) aan ons cadeau! Afleveren kan vanaf heden in ons café bij het barpersoneel. Op Koninginnedag kan je dan komen bekijken wat er van je stropdas is geworden (en nee, je krijgt hem niet terug). Bekijk hier de speech waarmee Claus een hoop harten veroverde: http://www.dutchfootage.com/nl/video/822/overzicht-van-markante-beelden-van-prins-claus-1926-2002-met-een-toespraak-van-claus-aan-zijn-vrouw-koningin-beatrix-en-een-toes

Wil je het programma dat o.a. bestaat uit een Kindergarten, Biergarten en een openlucht editie van Superstijl van uur tot uur weten, dan raad ik je van harte aan om even een kijkje te nemen op http://www.gigant.nl/eventinfo.asp?v=120239.

Oranienparty!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!