Lionsclub Apeldoorn start jaarlijkse inzamelingsactie voor Voedselbank

Maandag 11 december 2023

Door Redactie

De stijgende kosten voor energie, zorgpremie en boodschappen maken het voor steeds meer mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, zeker tijdens de feestdagen. De Voedselbank in Apeldoorn ziet een groeiende vraag naar ondersteuning en doet een beroep op de gemeenschap. Gelukkig voorziet de Voedselbank wekelijks meer dan tweehonderdvijftig huishoudens van essentiële voedselpakketten, waarbij een pak koffie als waardevol wordt ervaren.

Inzamelingsactie Voedselbank

Om de inspanningen van de Voedselbank Apeldoorn te ondersteunen, organiseert de Lionsclub Apeldoorn wederom de jaarlijkse inzamelingsactie voor Douwe Egberts koffiepunten. Deze actie, die vorig jaar resulteerde in meer dan 3.000 pakken koffie, loopt tot en met 6 januari 2024. Je kunt je Douwe Egberts-, Pickwick- en SENSEO-waardepunten inleveren op meer dan 30 locaties in Apeldoorn, Beekbergen, Hoenderloo en omgeving, waaronder supermarkten. De exacte locaties zijn te vinden op de website van de Lionsclub en de website van de Voedselbank.

Een alternatief is om je waardepunten direct bij de Voedselbank Apeldoorn in te leveren, gevestigd op Kanaal Noord 147.

Oud en vreemd geld

Dit jaar wordt de Douwe Egberts punten inzamelingsactie gecombineerd met de inzameling van oud en vreemd geld. Het ingezamelde geld wordt omgewisseld in euro’s, waarvan elke 10 euro een staaroperatie in derdewereldlanden mogelijk maakt. Heb je nog oud of vreemd geld dat je niet gebruikt? Je kunt het samen met de koffiepunten inleveren bij de aangewezen locaties met verzamelboxen. Of rechtstreeks bij de Voedselbank op Kanaal Noord 147, 7317 AB.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!