Lionsclub Apeldoorn zamelt DE-punten in voor Voedselbank

Dinsdag 1 december 2020

Door Redactie

Een vorige keer dat de Lionsclub deze actie hield |  Lionsclub

De Lionsclub Apeldoorn steekt ook dit jaar Voedselbank Apeldoorn de helpende hand toe bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden bij Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie voor de voedselbank. Vorig jaar leverde dit maar liefst 3.500 pakken koffie op. Tot en met 31 december kan je je punten kwijt in de verzamelboxen op 32 locaties (onder meer supermarkten) in Apeldoorn en omgeving.

Deze locaties staan op de website van de Lionsclub en op de website van de Voedselbank. Natuurlijk kan je je waardepunten ook inleveren bij de Lionsclub Apeldoorn, Bosweg 59, en bij de Voedselbank Apeldoorn, Kanaal Noord 147.

Waardevol gebaar

Covid-19 heeft veel teweeg gebracht, er is een grote groep mensen die daar last van heeft en mede daardoor onder de armoedegrens leeft. Gelukkig ondersteunt de Voedselbank wekelijks meer dan 250 huishoudens met een voedselpakket. Daar zit niet vaak koffie bij. Hoewel koffie misschien geen primaire levensbehoefte is, mist deze groep mensen hun dagelijkse bakkie koffie wel degelijk. Een pak koffie in het pakket is een klein, maar waardevol gebaar.

Oud en vreemd geld

De koffiepuntenactie wordt dit jaar ook gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in derdewereldlanden een patiënt met staar worden geopereerd. Heb je nog oud of vreemd geld liggen waar je niets mee doet? Je kunt het tegelijk (liefst in een envelop of een zakje) met de koffiepunten inleveren bij de Lionsclub Apeldoorn, Bosweg 59, 7314 HB en bij de Voedselbank, Kanaal Noord 147, 7317 AB.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!