Live jazz on a lazy Sunday afternoon

Maandag 30 januari 2017

Door Gracia Sullivan

Martin Rozema

Wilco Stronks, de (zeker in Apeldoorn) wereldberoemde muzikant, ontvangt één keer per maand op zondagmiddag in Restaurant no. 15 een muzikale gast waar hij de sterren van de hemel mee speelt. Op zondag 29 januari is dat de saxofonist Douwe Laansma.

Het is een druilerige regenachtige dag. We besluiten onszelf op te vrolijken met een bezoek aan Hoog Soeren.  In Restaurant no. 15 is het sowieso aangenaam vertoeven. Het is modern en rustig en gezellig, door de ramen zie je de bomen in de wind bewegen  en ze hebben er een heerlijke dubbele Trappist. Maar wij komen vooral voor Wilco! Voor de derde keer in deze jazzy reeks, tot nog toe steeds een aangename beleving.

Wilco Stronks laat op deze middagen zien dat hij ook binnen het jazz genre muzikaal zijn mannetje staat. Hij is niet alleen een goede begeleider, hij is ook een uitstekende solist die heel virtuoos op de piano jazz interpretaties speelt. Bovendien weet hij iedere keer weer een zeer talentvolle gastmuzikant uit te nodigen.

Zo ook deze keer. Douwe Laansma heeft een particuliere lespraktijk en speelt in diverse blazerssecties, pop- en jazzensembles saxofoon. Wat mij vooral opvalt is de warmte en emotie die hij uit het instrument weet te halen. Natuurlijk kan hij ook knallen, maar de gevoelige stukken raken mij het meest.

Het duo speelt echt heerlijke jazz muziek en samen met het (almaar groeiende) publiek geniet ik enorm. Voor mij persoonlijk zijn de hoogtepunten de prachtige solo van Wilco in ‘My funny Valentine’, de lyrische sax in ‘The Shadow of your Smile’, en de kippenvel bezorgende vertolking door beide heren van de klassieker ‘Summertime’. Dat waren slechts de hoogtepunten.  Het was muzikaal gezien weer een bijzonder geslaagde middag. Voeg toe de gezellige sfeer en het lekkere bier! Echt een aanrader voor de zondagmiddag.

Dus, als je enigszins kunt, hou de volgende optredens van Wilco in de gaten. Restaurant no. 15, Hotel Hoog Soeren, van 14:00 – 16:30 uur, entree is gratis. Op zondag 26 februari ontvangt hij de gitarist Milan de Keijzer. Op zondag 26 maart Guus Essers (piano en elektrisch orgel) & combi.

Ik zeg:   “Gaan!”

Restaurant no. 15, Hoog Soeren, Wilco Stronks met Douwe Laansma, zondag 29 januari 2017.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!