Lokaal Apeldoorn: binnenstad verloedert

Woensdag 2 maart 2016

Door StrangeArt

Uw politieke blogger leest de raadsstukken en wil wat kwijt

Lokaal Apeldoorn (Voorheen Leefbaar en Gemeentebelangen) maakt zich zorgen over de verpaupering van de binnenstad en stelt hierover actualiteitsvragen aan het college. Eerst even over het instrument ‘Actualiteitsvragen’. Actualiteitsvragen stel je in kwesties die niet kunnen wachten en direct opgelost moeten worden. De door Lokaal gestelde vragen zijn zo veelomvattend en breed dat een korte behandeling in de raad, tekort zou doen aan de intentie. Ook zijn de vragen zo veeleisend qua ambtelijke capaciteit dat een schriftelijke vraag een beter instrument zou zijn, maar dit terzijde.

Een selectie uit de vragen:

Wat heeft het College afgelopen tijd ondernomen om een mogelijke sluiting van welke vestiging dan ook te voorkomen. 

Wat heeft het College gedaan voor het van werk naar werk krijgen van de vele mensen die onlangs te horen hebben gekregen dat zij geen werk meer hebben?

Voorgaande vragen gaan volgens mij voorbij aan het feit dat de markt bepaalt en de overheidsinvloed maar zeer beperkt is. Persoonlijke noot: vragen voor de bühne.

Een vraag, de meest belangrijke, een onderwerp waar je als politiek werkelijk invloed op kunt uitoefenen:

Met welke concrete activiteiten zet het College zich in om een gunstig vestigingsklimaat te creëren voor toekomstige ondernemers die zich in de binnenstad willen vestigen?

Belangrijke vraag, wat doen we en kunnen we doen als overheid, zo’n belangrijke vraag dat je daar een aparte vergadering voor zou moeten plannen.

Even een sneer richting voorheen Leefbaar Apeldoorn:
Was Leefbaar niet die partij die aandrong op een Outlet langs de snelweg, en dus geheel voorbijging aan een eventuele verloedering van de binnenstad?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!