Lokale partijen Apeldoorn: Het gaat niet goed.

Maandag 24 maart 2014

Door StrangeArt

Compleet tegen de landelijke trend in, hebben de lokale partijen in Apeldoorn zetels verloren. Tijd voor deze partijen om zich te herpakken, zelfkritiek te leveren en een nieuwe strategie te bepalen?

Waar ging het mis?
Volledige vervreemding van de potentiële kiezer, onderwerpen op de agenda zetten die de burger niet echt interesseert. Een outlet centrum, een grootschalig winkelcentrum bij Omnisport, bevaarbaar maken van het kanaal of abstracte onderwerpen als de juridische implicaties van een bestemmingspan. Men is òf een bestuurlijke partij geworden (Leefbaar Apeldoorn) òf men is de luis in de pels, met onderwerpen die Jolanda en moeke Juliana totaal niet interesseren (Gemeente Belangen)

Zijn de lokalen zichtbaar geweest de afgelopen jaren?
Ja, maar op een bijna incestueuze wijze, ons kent ons, dorps en wijkraden waar je politieke vrienden treft, gemeentelijke activiteiten. Men heeft trouw de agenda afgewerkt die ieder raadslid ontvangt.
Is men op bezoek geweest bij moeke Juliana die zorg ontbeert, de buurthuisbeheerder die ontslagen is, waarna een werkloze de nieuw buurhuisbeheerder wordt, de hanggroep jongere die een ontmoetingsplek zoekt?. Heeft men de publiciteit gezocht in dit medium of in de huis en huisbladen (net geleerd, huis en huisbladen zijn een belangrijke informatiebron bij de stemkeuze!)

De laatste weken stond Apeldoorn-Direct vol met artikelen van de politieke partijen, wedden dat je ze hierna niet meer ziet. Mijn Facebook en Twitter stroomde over, wedden dat ik straks alleen maar meldingen krijg van mijn echte vrienden?

Mijn advies
Doe als de SP, ga de buurt in. Maak een zwartboek over “wat er straks mis gaat in de zorg”, verzamel ridicule verhalen over de ontslagen straatveger die als tegenprestatie en om werkervaring op te doen straten moet vegen. Deel je grieven in dit medium (de enige krant zonder censuur). Gebruik Facebook om te laten zien wat je doet. Roep discussie op (De CU publiceert in Apeldoorn-Direct vaak prikkelende stellingen, waarvoor hulde)

En als niets helpt: bash de partij die een diametraal ander standpunt inneemt, maak duidelijk waarom, kleinschalig, met onderwerpen die Jolanda en moeke Juliana wel interesseren.

En, onthoudt: 1700 nieuwe vrienden is één raadszetel

En anders
Accepteer dat er in het leven ook een palliatieve fase komt, geef ruimte aan anderen, hef je zelf op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!