Lunch in the city: Le Cafe de Paris

Donderdag 1 juli 2010

Door Ingeborg

Deze week was het mijn beurt voor Lunch in the city! Dit keer ben ik neergestreken bij Le Cafe de Paris op het Raadhuisplein. Prachtig weer en ik zat 1e rang op het terras. Toen ik vroeg of ze ook een specialiteit hadden, werd ik verbaasd aangekeken….specialiteit? Een collega wordt erbij geroepen. Zij durft wel te zeggen wat zij lekker vindt “kom maar op!” zeg ik. Na even nadenken “De salades zijn erg lekker, vooral de zalmsalade”  zegt de vriendelijke mevrouw…Goed, mijn keuze is gemaakt. De zalmsalade dus, op de kaart staat: Salade met gerookte zalm, pijnboompitten, kappertjes, croutons en mosterd-dille saus. En dit alles voor 7 euro. Ff kijken hoe snel ze zijn bij Le Cafe de Paris, om 12.32 besteld…

Ondertussen pak ik nog een bruiloft mee en geniet van het prachtige plein en de heerlijke zon! En dan om 12.41 uur komt mijn lunch. Bord is mooi opgemaakt, heel veel zalm erop, daar is absoluut niet op bezuinigd, wat stokbroodjes erbij met roomboter, ook lekker! En de aardige mevrouw heeft gelijk, de zalmsalade is heerlijk! Croutons vind ik zelf iets minder lekker, maar die kan je aan de kant schuiven toch?  Om me heen kijkend valt me op dat het publiek bij Le Cafe de Paris een hoog grijzekoppen gehalte heeft. Ook het interieur is een beetje ‘oubollig’. Het is absoluut niet hip en trendy, maar ja, moet dat dan voor een goede lunch?

Even resume. Binnen 10 minuten heb is mijn lunch geserveerd, klasse! Aangezien ik een hekel aan te lang wachten heb, voor mij erg belangrijk. De salade was ruim voldoende, ik heb mijn bord niet leeggegeten, dikke plakken zalm, heerlijk! Zeven euro betaald, wat ik een goede prijs/kwaliteit verhouding vind, voor wat ik op mijn bord had liggen. Aardige bediening, prachtig plein waar ik erg trots op ben! En uiteindelijk zelfs 2 bruiloften meegemaakt! Wat wil een mens nog meer? Ik heb genoten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!