Lunch in the city: Central Park

Woensdag 25 augustus 2010

Door Debbie van Weelden

Al wandelend in de zon door de Kapelstraat waan ik me even in een Mediterraan land. Het nostalgische pandje waar Central Park is gehuisvest, is aan een kant bedekt met groen blad. Zou het een druif zijn? Het ziet er in ieder geval gaaf uit. De vrolijk gekleurde tafels en stoelen nodigen uit om plaats te nemen en dat doe ik dan ook. Het is immers lunchtijd en ik heb (lekkere) trek. De cappuccino wordt geserveerd in een soepkom, althans daar lijkt het qua grootte op, en op een dienblaadje met een paar kletskopjes.

Ik bekijk de kaart met lunchgerechten maar vind het moeilijk om te kiezen. Er staan zoveel lekkere dingen op! Uiteindelijk besluit  ik te kiezen voor een ‘Bagel Kieveen’ met creamcheese  waarbij de ene helft belegd is met gegrilde kip, avocado  en pijnboompitten en de andere helft met zalm en dille. Voor de besluitelozen onder ons. The best of both worlds, zeg maar… en dat voor € 6,50. Mijn ‘Kieveen’ wordt vrij snel gebracht, en hoewel het bord er geweldig uitziet zie ik tot mijn spijt dat de bagel alleen met de kip is belegd…ik mis de zalm! Foutje van de bediening? De serveerster biedt haar excuses aan en loopt naar binnen. Terwijl ik zit te genieten van mijn broodje gegrilde kip komt ze enkele minuten later terug met een bordje met twee wraps met zalm. Een goedmakertje!

Klantcentrisch denken en doen: daar verdien je bij mij punten mee! Een foutje maken is menselijk, maar de vraag is hoe je daarmee omgaat en het oplost. Dat hebben ze bij Central Park naar mijn idee prima gedaan. (Dat anderen daar nog iets van kunnen leren lees je in de blog van Ingeborg Leerkes waardoor het schrijven van lunchrecensies allemaal is begonnen  “Lekker lunchen in Apeldoorn?” van 27 mei jl.)

Ik heb een heerlijk broodje gegeten op het terras van Central Park. Is er dan niets te klagen? Jawel. Doordat er in deze straat ook gefietst en gebrommerd mag worden, komen de scooters hier ongegeneerd en keihard door heen knallen. En das jammer als je buiten zit…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!