Lunch in the City: Eetcafé Fijn

Woensdag 14 juli 2010

Door Debbie van Weelden

Tis een prachtige dag en lunchtijd en dat treft, want ik heb ontzettend veel zin in een fijn broodje. Terwijl ik over de Hoofdstraat loop bedenk ik me waar ik mijn lunch zal gaan nuttigen. Het Raadhuisplein ziet er gezellig uit met alle terrasjes, en mijn aandacht wordt getrokken door de ‘lounge-banken’ met kussens bij Eetcafé Fijn.
Het ziet er relaxed uit hier en ik kan kiezen voor een plek in de schaduw of de zon. Het is erg warm vandaag, dus ik kies voor een schaduwplekje. Ik bestel een cappuccino en vraag welk broodje de serveerster me zou adviseren.
Ze noemt de ‘Club Fijn’; een broodje met o.a. gebakken champignons. En de Club Sandwich met spek, tomaat, ui, gegrilde kip en mosterdmayonaise. Het broodje met Carpaccio is ook aan te raden. Wat een keus! Ik ga voor de Club Sandwich…met bruin brood.
Terwijl ik wacht vermaak ik me met het bekijken van mensen die over het Raadhuisplein struinen. Na een kwartiertje komt mijn Sandwich: het ziet er lekker uit en ruikt goed. Aandachtig bekijk ik het bouwwerk op mijn bord; hoe ga ik dit op een charmante manier verorberen? Ik haal de prikker uit mijn lunch en deel het in tweeën.
Hoewel het onhandig eten is, smaakt het prima. De combinatie van de mosterdmayo met de huis-gegrilde kip is heerlijk en dat voor nog geen acht euro. De bediening is vriendelijk, het terras klein, maar gezellig en het uitzicht is vermakelijk (als je van mensen kijken houdt).
Ik zeg: hij’s FIJN!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!