Lunch in the City: Finnegan’s

Donderdag 4 november 2010

Door Ingeborg

Debbie en ik hebben al aardig wat lunch locaties gehad voor deze rubriek, dus het was even hard nadenken. Waar ga ik heen?
Dit keer niet alleen, maar met mijn zoon Obbe, van tien jaar oud. Een tijdje geleden ben ik op Finnegan’s gewezen door een vriend. Ik had er nooit bij stilgestaan daar te gaan lunchen. Het ligt in het uitgaansgebied van Apeldoorn, Caterplein, dus dat is geen lunchplek, denk ik dan. Dus niet!

Met Obbe dus richting Finnegan’s. Hij vindt het daar gezellig, overal hout, warme kleuren op de muren en sfeervolle lampjes. Leuk om te horen wat een kind van tien jaar belangrijk vindt aan een lunchroom.
Vrij snel komt de bediening met onze drankjes en de kaart, verse muntthee hebben ze niet, das jammer. Op de kaart staan diverse soorten broodjes hamburger, sandwiches en twee maaltijd salades. Typische Ierse gerechten dus. Apart is wel…eerste regel in het Engels en de 2e regel in het Nederlands. Ik snap dat we in een Irish Pub zitten, maar dit gaat met dan toch weer net ietsie te ver. Of ben ik dan een zeur?
By the way, mocht je niet weten dat het een Ierse Pub is, dan kom je daar naar een aantal minuten snel achter door de Ierse muziek (wat anders?) die gedraaid wordt. Ik vind het niks, maar goed, het hoort bij de Pub.
We bestellen allebei de Sandwich met biefstuk, sla en knoflooksaus. Deze kost € 6,50. Razendsnel hebben we dit voor ons neus staan, maar wij zitten dan ook maar met 4 andere mensen in de Pub dus….Het ruikt heerlijk en we hebben grote trek. Ook liggen er dikke frieten en sla op het bord. Ik kan net de sandwich op en Obbe net niet. De sla is een beetje ‘karig’ geen tomaten of komkommers erbij, maar voor die prijs klopt het wel!
Kortom: leuke en snelle bediening, heerlijke sandwich, gezellig interieur, rot muziek, prijs is ok, niet druk. Misschien dat ze het nu drukker krijgen door deze blog 😉
Obbe en ik hebben een gezellig middag gehad en gaan zeker nog een keer naar Finnegan’s.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!