Laura Evans weet gevoelige snaar te raken 

Zaterdag 18 november 2023

Door Bart Lauw

Zangeres Laura Evans en haar bandleden beklommen vrijdagavond 17 november het podium van de Theaterzaal van Gigant. De zaal was voor nog geen kwart gevuld. Beschamend. De thuisblijvers misten echter een streling van het oor én van het oog. 

Huiskamergevoel

Het moet gezegd, de ongeveer vijftig bezoekers waren enthousiast. Een deel stond in vol ornaat te swingen en er was een fijne interactie tussen Laura, de band en de bezoekers, waardoor spontaan een sfeervol huiskamergevoel ontstond. 

Wereldberoemd in Wales 

Laura Evans is in Nederland nog geen grote naam. Daar zou na deze tour zeker verandering in kunnen komen. De zangeres is afkomstig uit Aberdare, een pittoresk dorpje uit de Cynon Valley in het prachtige Wales. In de UK is ze een bekende verschijning, niet alleen als zangeres, maar ook door haar acteerwerk. Zo heeft ze een rol gespeeld in de BBC kinderserie “The Basil Brush Show”. 

Professionele vakvrouw 

Heden ten dage vergaart ze haar roem als country en blueszangeres. Dat doet zij, samen met haar band, met verve. De oud klasgenote van Amy Winehouse, op de Sylvia Young Theatre School te Londen, liet horen een uitstekend stembereik te hebben en combineerde verscheidene muziekstijlen professioneel aan elkaar. Persoonlijk raakt de Blues mij meer dan Country, maar dat werd uitstekend afgewisseld, ook met een snufje Soul erbij. 

Authentieke uitstraling

De vergelijking met LeAnn Rimes of een jongere Stevie Nicks is snel gemaakt. Daar valt wat voor te zeggen, al doet dat ook de waarheid geweld aan. Laura heeft overeenkomsten, maar heeft vooral een authentieke, pure uitstraling. 

Gevoelige snaar

Het meest werd ik geraakt door haar prachtige ballads, zoals “Fool” en “Let you down easy”. Die kwamen echt binnen. Haar prima stem, samen met een uiterst ontwapende lach, dito schoonheid en charme, niet woke gesteld, ik geef het toe, maakten die nummers nóg mooier. Vast geen toeval dat haar nieuwste single “Heartbreaker” getiteld is. Niet onvermeld mag blijven dat de meeslepende songs mede het prima niveau haalden door de uitstekende bandleden Joe Coombs op gitaar, Jamie Dawson op drums en de charmante Daisy Pepper op basgitaar.

Gigant heeft tourprimeur

Hoewel ze onder andere in Nashville inspiratie heeft opgedaan, is de huidige tour de eerste die Laura in Europa doet. In Gigant was de primeur, maar de komende weken doen Laura en haar band ook nog Duitsland, België en Frankrijk aan en het is zeker niet ondenkbaar dat, aan het einde van de tour, Laura Evans en band er veel fans uit diverse landen bij heeft gekregen. 

Blijft niet bij eenmalig optreden Gigant

Er van uitgaande dat de vermaledijde Brexit geen spelbreker zal worden, ben ik ervan overtuigd dat dit niet het enige optreden van Laura Evans en haar band in Gigant zal blijven. Het moet wel heel raar lopen als zij volgende keer geen volle zaal trekt. Met deze primeur is succes daarin al bijna vanzelfsprekend. 

Debuutalbum nummer 1 notering

Tot die tijd ga ik genieten van haar uitstekende album “State of mind”. Dit debuutalbum heeft de nummer 1 notering gekregen in de UK Blues Chart. En terecht. Terwijl ik deze recensie schrijf staat de schijf op. Van Laura Evans gaan we nog veel horen, op diverse podia, maar te beginnen zingt ze mij vanavond toe vanuit mijn woonkamer. Laura Evans brings me in the perfect State of mind! 

Vrijdag 17 november, Theaterzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!