Help de bevolking van Oekraïne

MaatjesApeldoorn heeft nieuwe tandem

Vrijdag 6 mei 2016

Door Redactie

José Scheers

MaatjesApeldoorn heeft op feestelijke wijze een nieuwe tandem in gebruik genomen. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats in het Maatjes-café, bij Ontmoet&Co aan de Roggestraat te Apeldoorn. Mark Dekker (Autohopper) en Mariet van der Bijl (één van de coördinatoren van MaatjesApeldoorn) hebben de fiets van het slot gehaald. Aansluitend hebben zij een openingsrondje over de dansvloer gefietst, onder muziek van Bert Louissen en luid applaus van alle aanwezigen. Rasentertainer Bert Louissen speelde de hele avond aan één stuk door. Zijn brede repertoire viel goed in de smaak en er werd dan ook flink gedanst.

De nieuwe tandem komt goed van pas. Hierdoor heeft MaatjesApeldoorn een extra mogelijkheid om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen.
De aanschaf van de tandem is mogelijk gemaakt door een gulle gift van Autohopper uit Apeldoorn en de Rabobank. MaatjesApeldoorn is hier heel blij mee. ,,Die beweging is voor onze hulpvragers erg belangrijk”, vertelt Truus de Boer, coördinator van MaatjesApeldoorn. ,,Bijvoorbeeld ter ontspanning of om weer te leren bewegen, maar ook als vervoer ergens naar toe. Autohopper wilde graag bijdragen aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen en mensen zich kunnen bewegen. De activiteiten van MaatjesApeldoorn passen bij deze gedachte.” Dat de tandem veel gebruikt gaat worden, staat nu al vast.

MaatjesApeldoorn
MaatjesApeldoorn is een samenwerkingsverband tussen de Kap en Stimenz. Het project ondersteunt de deelnemer bij het bevorderen van zijn of haar participatie en activering. Als iemand het even niet meer alleen kan, dan kan MaatjesApeldoorn uitkomst bieden. De organisatie koppelt een deelnemer aan een maatje. Een maatje is een getrainde vrijwilliger die de deelnemer gedurende één jaar op weg helpt om weer te activeren en deel te nemen aan de samenleving. Een maatje kan bijvoorbeeld iemand in een sociaal isolement weer aansluiting laten vinden bij de samenleving of iemand op weg helpen bij het accepteren van een ziekte. Dat kan op allerlei manieren: een bezoek brengen aan bijvoorbeeld. een ontmoetingscentrum of samen gaan fietsen of wandelen.

Maatjes gezocht
,,MaatjesApeldoorn is voortdurend op zoek naar maatjes met het hart op de goede plek”, vertelt de Boer. ,,Vooral twintigers en dertigers.” Het gaat om maatjes die mensen kunnen stimuleren daar waar kan en ondersteunen daar waar nodig. Belangrijk in het contact is dat een maatje zijn of haar inzet kan afstemmen op de hulpvrager.  Mensen die een maatje krijgen, zijn enthousiast. MaatjesApeldoorn krijgt positieve verhalen van de hulpvragers. ‘Zonder mijn maatje had ik nooit deze contacten opgedaan,’ vertelt iemand. Voor een ander werkt het contact op meerdere fronten: ‘Met behulp van mijn maatje heb ik veel kunnen oefenen met het spreken van de Nederlandse taal en nu kan ik gezellig praten tijdens de koffieochtend in mijn buurt.’

Belangstellenden kunnen contact opnemen met medewerkers van MaatjesApeldoorn: via
e-mail: info@maatjesapeldoorn.nl of
telefonisch: met de Kap (0 55/ 5 295 520) of Stimenz (0 88 7 846 464).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?