Maatschappelijke beursvloer brengt verbinding

Dinsdag 7 november 2023

Door Kevin van Es

Met elkaar kunnen we Apeldoorn een stukje mooier maken. Dat is de gedachte achter de maatschappelijke beursvloer, waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten om elkaar te helpen. Dit jaar stond de 17de editie alweer op het programma in Orpheus. Van de 62 deelnemers vanuit het bedrijfsleven en 100 deelnemers van stichtingen en verenigingen, zijn er 162 matches gevallen

Matches maken

De beurs wordt sinds 2005 in Apeldoorn gehouden en wordt georganiseerd door Stichting Present Apeldoorn. Het doel van de beursvloer is het vergroten van de maatschappelijke waarde van bedrijven. Tijdens de beursvloer hebben bedrijven en maatschappelijke organisaties anderhalf uur de tijd om kennis te maken en matches te maken. Een match is een afspraak tussen een bedrijf of maatschappelijke organisatie dat iets te bieden heeft, en een bedrijf of maatschappelijke organisatie dat iets nodig heeft.

De Beursvloer is verdeeld in vier thema’s om het voor bezoekers gemakkelijker te maken om wat ze zoeken te vinden: PR/Media, Materialen/Overige, Vrijwilligers/Handen en Advies/Financië. Bij binnenkomst ontvang je een badge met een kleur die het thema van je organisatie vertegenwoordigt. Na een slag op de gong, door wethouder Anja Prins en Ineke Jonker, is de beurs officieel geopend.

Trots

Ineke Jonker is relatiemanager bij Present Apeldoorn en medeorganisator van de maatschappelijke beursvloer. Ze is enorm trots op wat er is neergezet: “Het is supergaaf, kijk om je heen. Zoveel mensen bereid elkaar te helpen, daar word je toch blij van?” Ook op de 17de editie blijven de mensen komen, zo ziet Ineke: “De opkomst is heel groot, er zijn boven de 150 deelnemers dus we zijn heel tevreden.” Op de vloer van Orpheus volgt de ene match na de andere. “Er kan veel ontstaan tijdens evenementen zoals dit. Je ziet ook vaak dat zo’n verbinding niet eenmalig is, maar dat matches echt aan elkaar ‘blijven hangen’, vertelt Ineke. “Als maatschappelijke ondernemers krijg je een heel ander gevoel. Je voelt pure blijheid van binnen en ziet de impact in de stad. Het heeft echt meerwaarde.”

Voorbeelden van matches

Een mooi voorbeeld van een match is een muziekvereniging die lekkage heeft. Zij krijgen tijdens de beursvloer een match met een bouwbedrijf, dat de lekkage komt oplossen. In ruil krijgt het bouwbedrijf een concert van de vereniging tijdens een personeelsfeest. Een ander voorbeeld is een bedrijf dat werkzaam is in de veiligheid. Zij verzorgen een ontruimingsoefening bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!