Making of: de tweede buzzzkaart

Woensdag 26 mei 2010

Door Jan Willem

Hemelvaartsdag. Niet vroeg uit de veren. Audrey is, samen met Daniëlle en Jasper, door Peter Vroon gevraagd te poseren voor Apeldoorn direct. Leuk! Ik wil mee! Niet om te controleren of Autje niet teveel uittrekt, nee; om te leren van de praktijkman. Vorig jaar heb ik eindelijk de stap gezet een studie te doen die ik leuk vind. Na de basisopleiding op de fotovakschool in Apeldoorn ben ik nu bezig met de vakopleiding. En hoe geweldig is het dan om met Peter mee te mogen lopen. Ik vraag Autje het subtiel bij Peter neer te leggen. Of ik hem misschien een beetje kan helpen. Dat hoefde natuurlijk niet, want Peter vindt het prima. Ook Arjen, de partner van Daniëlle, en Max gaan mee. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Na de koffie bij Peter’s studio (lekker even rondgeneusd met Jasper) vertrekken we richting Beekbergen. Peter heeft gisteravond een perfecte bushalte gespot. Lekker rustig en met een mooie groene achterkant. “Achter de goudreinet”. Daar aangekomen vinden we geen bushokje. Na enig ronddwalen heeft Peter zijn bushokje gevonden. Op de Arnhemseweg! “Het was gisteren een stuk rustiger”. Tja, om een uur of 10 ’s avonds…

Peter geeft aanwijzingen, de modellen, niet gewend te poseren, worden op hun gemak gesteld. Het lijkt vanzelf te gaan. Peter blijft rustig, ook al razen bussen en personenauto’s langs, met nieuwsgierige passagiers.

Na de shoot bekijken we het resultaat onder het genot van een biertje en een wijntje. En wat heb ik geleerd? Fotograferen is vooral intuïtie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!