Help de bevolking van Oekraïne

Man aangehouden voor heling

Zaterdag 17 mei 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

In de nacht van vrijdag op zaterdag trof een politie-agente bij de afrit Voorst op de A1, ter hoogte van Apeldoorn, een motor op de vluchtstrook aan waar twee mannen bij stonden. De kentekenplaat op de motor bleek gestolen. Één man sloeg op de vlucht en wist te ontkomen. De andere man, een 41-jarige Apeldoorner, is aangehouden op verdenking van heling.

De agente trof de motor en de mannen rond 00.30 uur aan. Ze bleken zonder benzine te staan. Bij het natrekken van het kenteken liep één van de mannen al steeds verder weg, terwijl de andere man, die onder invloed van alcohol was, verbaal erg vervelend werd. Voordat een tweede politie-auto arriveerde was de verdachte die wegliep al verdwenen. Bij verdere controle van de motor bleek het chassisnummer niet meer leesbaar, want deze was weggeslepen of gevijld. Het vermoeden bestaat dus dat ook de motor gestolen is, maar de herkomst is nog niet duidelijk.

De 41-jarige man is ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor. De motor is in beslag genomen. Ook de identiteit van de tweede verdachte is bekend bij de politie en ook hij zal zo snel mogelijk verhoord worden door de politie.

Bron: politie.nl | Laatste update: 17-05-2014 | 14:23

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?