Manager Hotel Westpoint, Berend Falk, zwaait af en wordt beheerder Julianapark

Maandag 5 januari 2015

Door Robert van Vliet

Vorig jaar berichtten wij u over de ontwikkelingen rond Hotel Westpoint. Het voormalige Stadskantoor (1972-1992) en Belastingkantoor (1993-2008) werd, na een aantal jaren leegstand, omgebouwd naar een multifunctioneel gebouw, met als belangrijkste functie; hotel. De afgelopen twee jaar werd met het twitteraccount @HotelWestpoint aandacht gevraagd voor de leegstand van kantoren in Apeldoorn. Dat was volgens Falk toen hard nodig want in de vorige bestuursperiode deden de ING-bank, college en raad van de gemeente Apeldoorn daar vrijwel niets aan.

Na de verkiezingen lijkt wel of er een andere wind is gaan waaien want het onderwerp krijgt meer aandacht van de politiek. Blijkbaar heeft men in de gaten gekregen dat leegstand het karakter van je stad behoorlijk aan kan tasten. Inmiddels heeft het college van Apeldoorn in december een brief gestuurd naar de gemeenteraad van Apeldoorn over de nieuwe ontwikkelingen rond de locatie Westpoint. Wethouder Olaf Prinsen heeft op woensdag 3 december de Apeldoornse media op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken. Als alles goed gaat wordt Westpoint eind 2015 gesloopt en staat er een jaar later een luxe supermarkt.

Daarom heeft manager Berend Falk besloten om zich te gaan richten op een ander project in de stad, namelijk de braakliggende terreinen. De lege plekken zijn voor Falk een uitdaging: “Kijk eens naar de plek waar het Juliana ziekenhuis heeft gestaan, het lijkt wel of de omgeving je toeschreeuwt om mee aan de slag te gaan. Het ziekenhuis is in 2012 gesloopt omdat er een grote zorglocatie gevestigd zou worden. Nu de nieuwbouw definitief voorlopig niet doorgaat, zou ik graag, samen met de omwonenden, tijdelijk er een park van willen maken. De komende tijd ga ik ideeën verzamelen en kijken welke omwonenden ook vinden dat de hekken weg moeten, zodat er het gebied kunnen gebruiken.”

Volgens Falk leent de locatie zich uitstekend voor een stadspark. De locatie ligt langs twee groene lanen die deel uitmaken van de “groene mal” (de groenstructuur op stadsniveau). Karakteristiek voor de locatie is het reliëf en de parkachtige inrichting van het terrein. Op het terrein staan veel volwassen bomen, waaronder waardevolle bomen en boomgroepen. Het groen is geconcentreerd in de zuidwesthoek van het terrein en langs de Sprengenweg. Ook is er op het terrein nog een restant aanwezig van de oude beekbegeleidende beplanting van de badhuisspreng. Het restant van de boombeplanting is in het algemeen van wat jongere leeftijd. In het gebied is nog een restant aanwezig van voormalige spreng de badhuisspreng.

Tijdens de publicatie van dit bericht was nog niet bekend wat de rest van het personeel van Westpoint gaat doen. Het gaat daarbij om: chef-kok Berry Diederik, Conciërge Herman Bonestroo en saunamanager Gerard Moling. Kamermeisje Paula Habekotté, dochter van een SRV-familie, lijkt over te willen stappen naar AlbertHein.

Op de hoogte blijven? Volg @JulianaparkApld

 

Wil jij een stadspark op het terrein van het voormalig Juliana ziekenhuis?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!