Matense milieu-ellende

Donderdag 14 juli 2011

Door Peter Vroon

Het is vaste prik. Op de Eglantier in de Maten is het elk weekend hetzelfde verhaal: de apparatuur die zakken met plastic moet vermalen is stuk. Iedereen die maar een beetje milleubewust is, brengt zijn afval daarheen. En het is nog goed voor de portemonnee ook, want je hoeft minder afval aan te bieden in de grijze container. Als Matenaren zijn we ons bewust van de schoonheid van de wijk. Zo zijn we opgevoed: denk aan het milieu.
Tja, daar sta ik dan met mijn plastic zakken. Het apparaat weigert dienst. En nu?
Ga ik het spul mee terugnemen naar huis? Dat gaat niet want ik moet eerst nog boodschappen doen en waar laat ik het afval in de tussentijd? In de winkel? Gevolg: het plastic wordt naast het apparaat gezet.

Zo gaat het dus bijna elk weekend. We willen massaal mileubewust zijn, als het ons uitkomt. Maar zeg nou zelf: als goede bedoelingen afgestraft worden, veranderen we ons milieugedrag ineens compleet en gaan echt niet meer alles meenemen naar huis.
Oplossingen? Ja. Laat bijvoorbeeld een aantal mensen van Circulus op de zaterdagen werken. Of nog eenvoudiger: een bordje plaatsen dat op 150 meter afstand ook containers staan waar je je plastic in kwijt kunt, namelijk bij de bieb op de Eglantier. Maar ja, dat hoorde ik ook toevallig.

Foto: Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!