Medailles voor Shaolin Kungfu Apeldoorn op NK Wu Shu 2017

Woensdag 12 april 2017

Door Redactie

Eigen foto

Shaolin Kungfu Apeldoorn deed zaterdag 8 april mee aan de Open NK Wu Shu te Hoensbroek in Limburg. De deelnemers hadden succes, want er werden 5 medailles gewonnen door 3 deelnemers.

Wu Shu is de Chinese term voor vechtsport, vechtkunst en gaat met name over de Chinese krijgskunsten. Je hebt daar een moderne variant van en een oude traditionele. Shaolin Kungfu Apeldoorn deed mee in de traditionele categorie maar ook met het Tai Chi Chuan. Het waren Raymond Linders, Douwe ter Horst en Douwe Geluk die deelnamen aan deze wedstrijd. Teams uit binnen- en buitenland deden mee en kwamen uit: Spanje, Letland, Zweden, Duitsland, Engeland en België.

Er werd gestreden op het onderdeel Taolu dat zijn vormen, in de categorie Tai Chi Chuan deed Douwe Geluk mee met de vorm Rou Quan en had goede tegenstanders van hoog niveau. Douwe Geluk pakte de eerste plaats en werd daarmee dus kampioen. Raymond Linders kwam uit in de categorie handvorm en lange wapens. Met handvorm haalde hij de 1ste plaats en met de stok werd hij 3de. Douwe ter Horst heeft een 3de plaats gepakt met zijn Tijger stijl en een 2de plaats met de speer.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!