Medewerkers Stadhuis kunnen bijna weer terug naar ‘oude, vertrouwde plek’

Dinsdag 3 december 2019

Door Redactie

Ze moesten even een tijdje ergens anders werken, maar op maandag 16 december is het dan zover: dan mogen de medewerkers van het Stadhuis weer terug naar het ‘echte’ Stadhuis. Het Stadhuis is in de afgelopen maanden grondig verbouwd.

Nog niet iedereen mag alweer terug naar het pand. ,,De dienstverlening verhuist op een later moment”, vertelt Marcel Pater, namens de gemeente Apeldoorn. ,,Namelijk op maandag 27 januari.” De medewerkers zitten momenteel verspreid over het tijdelijke Stadhuis op het Stationsplein en het Activerium aan de Deventerstraat. De werknemers mogen dus de spullen weer inpakken, want zij mogen maandag 16 december weer terug naar de ‘oude, vertrouwde plek’. Marcel meldt dat dit allemaal volgens planning is. ,,De verbouwing is klaar, er zijn nog enkele restpunten, de puntjes op de i zeg maar, die de komende weken nog worden opgepakt.”

Qua kantoren is er wel het een en ander veranderd. Zo zijn de lange gangen met kamers  vervangen door grote open ruimtes. ,,Er zijn verschillende type werkplekken die het activiteitgericht werken mogelijk maken. Er is een vide gebouwd, die zorgt voor een open verbinding tussen souterrain, begane grond en de eerste verdieping. Het stadhuis is nu veel lichter en heeft een open uitstraling.”

Het Stadhuis heet als de verbouwing klaar is het Huis van de Stad. Tijdens de verbouwing is er veel gericht op duurzaamheid. Het gebouw is een kwart eeuw oud, dus groot onderhoud was noodzakelijk. De CV is vervangen en ook is het gebouw energiezuiniger gemaakt. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.

Als iedereen weer terug op zijn/haar plek is, volgt er nog een officiële heropening. Zodra de datum hiervoor bekend is, lees je het uiteraard op Apeldoorn Direct.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!