Meer gefluister

Donderdag 23 september 2010

Door HermanKloosterboer

 The Whisper. Ofwel de fluisterbus. Een schonere, zuinigere en stillere bus. Er rijdt er nu eentje rond door Apeldoorn. Bijna onhoorbaar. Er is al eens in een bepaald column van een regionaal dagblad gepleit voor een trambel, omdat de fluisterbus zonder dat je het door hebt maarzo ineens achter je kan opduiken.  De fluisterbus is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Apeldoorn. Nu het een groot succes blijkt, krijgt de ontvanger van de subsidie een mega-order uit het Oosten van 2.000 stuks.

Daar gaan ze natuurlijk dikke winst mee draaien. En dat is helemaal niet erg. Dat is goed voor onze economie en een bedrijf moet ook winst maken. Het is wel jammer dat Apeldoorn niks terug ziet van de subsidie die het wist mogelijk te maken. Een percentage van de winst bijvoorbeeld. Dat hadden we verzuimd op te nemen in de voorwaarden. Nouja, dikke pech, voortaan beter op letten.

Maar… beste busmaatschappij, we mogen toch hopen dat u de opbrengsten inzet om Apeldoorn op een andere manier te bedanken voor het mogelijk maken van dit project. En wel door méér fluisterbussen in te zetten. Minder lawaai, meer schone lucht. Immers, de stationsstraat is de smerigste straat in Apeldoorn en dat komt voor een groot deel door de uitstoot van uitlaatgassen van de tientallen bussen die er elk uur doorheen denderen.

Dus, meer gefluister graag!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!