Meeste Apeldoorners ervaren overlast vuurwerk

Woensdag 10 december 2014

Door Redactie

Uit een onderzoek gehouden door Apeldoorn Direct blijkt dat een meerderheid van de Apeldoorners overlast heeft van vuurwerk. Aan het onderzoek deden 821 Apeldoorners mee. Hiervan geeft 56 procent aan overlast te ervaren van vuurwerk. Slechts 30 procent geeft aan geen overlast te ervaren.

Uit een rondgang van NU.nl langs 403 gemeenten blijkt dat twintig Nederlandse gemeenten rondom de jaarwisseling een vuurwerkverbod hebben ingesteld. In de gemeente Apeldoorn geldt momenteel geen verbod op vuurwerk. Apeldoorn Direct legde een aantal vragen voor aan het Stadspanel.

Algeheel vuurwerkverbod
Om de overlast te verminderen kan de gemeente een algeheel vuurwerkverbod instellen. 43 procent van de ondervraagden vindt dit een goede oplossing. Daartegenover staat dat 42 procent van de Apeldoorners vindt dat de gemeente zo’n verbod niet moet instellen.

Vuurwerkvrije zones
De gemeente kan vuurwerkvrije zones inrichten rondom winkelcentra, monumentale panden en locaties waar veel dieren verblijven. Afsteken van vuurwerk op die plekken is dan strafbaar. 54 procent is voorstander van deze oplossing tegenover 37 procent die dit geen oplossing vindt.

Centrale vuurwerkshow
De laatste vraag die wij stelden aan de ondervraagden was of zij vinden dat de gemeenten een centrale vuurwerkshow moet verzorgen. 55 procent van de ondervraagden vindt dit een goed idee. 29 procent vindt dit niet nodig.

 

Apeldoorn Direct is benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij hiervan? Laat het weten door een reactie achter te laten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!