Met gemengde gevoelens naar het circus

Donderdag 3 januari 2013

Door Ingeborg

We kregen gratis kaarten, dus dachten…dan willen we ook wel eens zien hoe dat nou is, zo’n circus.
Ken het alleen van tv en dan vooral het circus van Monte Carlo (waar de koninklijke familie ‘verplicht’ heen moet, volgens mij).
Maar goed, met mijn kids richting het terrein van Centraal Beheer dus.

En als je dan binnenkomt, weet je het eigenlijk al. Het ziet er armoedig uit en dus allemaal nét niet.
Maar we laten ons niet uit het veld slaan en elf euro verder (voor twee drankjes, één thee en een zakje popcorn) richting de tribune. En die zit nog niet eens voor de helft vol, ook sneu.

Wil het niet te lang houden, want kan er vreselijk over uitweiden, maar we hebben een irritante clown gezien, die niet grappig was. Mijn zoon zei; “hij is juist grappig omdat hij niet grappig is”, juist…..
Er waren ook drie nog bijna irritantere jongens die gingen dansen enzo…en een act hadden die we jaren geleden op tv hadden gezien. En uiteindelijk werd er geëindigd met opblaas poppen. Deze drie jongens kwamen drie keer terug met een soort gelijke act, had van ons niet gehoeven…

Een hele zielige olifant die op een krukje moest gaan zitten van een dertien jarige jongen. Ik dacht dat dit niet meer mocht? Kan dat alsjeblieft verboden worden?
Vijf stieren en één koe die rondjes achter elkaar aanliepen en waarvan dan weer één koe iets speciaals kon, want die kon door z’n knieën zakken, pffff…
En nog een aantal papagaaien enzo die goed konden vliegen en rondjes draaien aan een rekstok, tja…

Die mogen er van mij uit. Allemaal. Toch voelden we alle drie, 40, 12 en 10 jaar dat de olifant er zeker uit moest en we de koeien en papegaaien minder zielig vonden. Dus wie regelt dat even, Harry Voss? 🙂

Maar moet ook zeggen dat we leuke dingen gezien hebben, én knappe dingen. Een vrouw kon zich opvouwen in een box van 50×50 cm. Dat is knap!
En een man die zo enorm sterk was, die tilde zichzelf helemaal de lucht in via zijn spierballen en sixpack. Kan het niet uitleggen, dan moet je er heen, maar het zag er prachtig uit.

En vier mannen die in een soort grote bal gingen motorrijden. Zie het filmpje.
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar stiekem zaten we te wachten dat ze tegen elkaar aan knalden, maar dat gebeurde niet 😉

Oh ja, er was ook een man met een hondje die hij ‘gewone’ kunstjes had geleerd. Dat vonden we weer wel kunnen. En de hond leek op onze eigen hond, dus dat zal ook mee hebben gespeeld. En wij weten dat onze hond het ook leuk vindt als er met haar kunstjes gedaan worden.

Toen was het pauze en zagen we dat er mensen op de foto gingen met zo’n papegaai. En toen mijn zoon er heenliep om te kijken, werd dat beest op z’n arm gedropt en kwam een dame een foto maken. En natuurlijk kon ik die kopen voor tien euro. Duh!

Conclusie van dit circus?
Beetje sneu allemaal. Heb ook wel met deze mensen te doen.
Voor ons alledrie geen herhaling.

Ben wel vorig jaar naar Cirque de Soleil geweest en dat is zeker een aanrader! 🙂

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!