Metal dreunt in Gigant met 3 Nederlandse top bands

Zondag 25 februari 2018

Door Ernst van Rossum

Natuurlijk kan Apeldoorns metaltrots, The Lucifer Principle, vanavond (vrijdag 23 februari) niet ontbreken. Voor old school death metal ben je bij The Lucifer Principle aan het juiste adres. In 2009 kwam het tweede album ‘Welcome To Bloodshed’ uit, wat de band tot festivals als Graspop, Zwarte Cross en Alcatraz Festival bracht. In 2017 was daar de sterke derde plaat ‘Play Dead’, welke met veel enthousiasme door het publiek werd onthaald tijdens een cd-presentatie in Gigant.

Vanavond treden ze als eerste band op, ze weten het publiek lekker warm te maken voor de hoofdact van vanavond de Bleeding Gods. Earik brengt nog een toast uit voor Guido die de band heeft verlaten, duidelijk is wel dat Guido uit de band is, maar niet uit de harten van de bandleden. Hein de vervanger van Guido is op zijn plek in de band , het voelt alsof hij altijd al in de band heeft gespeeld, een waardige vervanger van Guido dus.

Apophys speelt als 2de band vanavond. De Nederlandse death metal act Apophys heeft leden van gerenommeerde Nederlandse bands als God Dethroned en Toxocara. De band is opgericht in 2012 en weet sindsdien goed hun weg te vinden in de moderne death metal scene. Sinds de release van hun debuutalbum heeft Apophys internationaal getourd met acts als Vader, Hate Eternal, Dying Fetus, Misery Index, Cattle Decapitation en vele anderen, en traden ze op op festivals als Eindhoven Metal Meeting en Deathfeast Open Air.

Ik heb ze tijdens de CD release party van de Bleeding Gods in Amersfoort gezien en vond ze toen sterker spelen, was toen onder de indruk van ze. Het was zeker niet slecht maar toch anders dan in Amersfoort.

En tot slot de hoofdact de Bleeding Gods. Bleeding Gods werd opgericht in 2012 toen gitarist Ramon Ploeg begon met het schrijven van een album nadat hij de Nederlandse death metal band Houwitser had verlaten. Toen de pre-productie demo klaar was, was de tijd rijp om te zoeken naar bandleden en nam hij contact op met een aantal collega-metalmuzikanten om Bleeding Gods te vormen. In 2014 tekende Bleeding Gods voor hun debuutalbum ‘Shepherd Of Souls’ met Punishment 18 Records en kreeg wereldwijd geweldige recensies.

Een jaar later was het keerpunt daar: nieuwe line-up, nieuwe songs, nieuw concept en een nieuw album, Bleeding Gods vernieuwde hun opstelling en zijn nu sterker dan ooit! Na hun debuut ‘Shepherd Of Souls’ weet de band precies welke band ze willen zijn en heeft de band een geheel nieuw concept gemaakt.
Met dit concept, artwork en hun gloednieuwe album ‘Dodekathlon’ tekende de band een wereldwijde deal met de almachtige Nuclear Blast Records. Het album ‘Dodekathlon’ verscheen op 12 januari 2018.

Heerlijke band, mooie show en het nieuwe concept slaat volgens mij aan bij het publiek. Met een Japanse tour in het verschiet zullen we deze band volgens mij in de toekomst op diverse Europese metal-festivals kunnen aanschouwen.

Vrijdag 23 februari , Popzaal Gigant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!