Metershoge vlammen bij brand in afvalcontainer

Woensdag 3 juni 2020

Door Luciano de Graaf

Buurtbewoners van de Zeis en de Haarhamer in Apeldoorn schrokken zich afgelopen nacht, dinsdag 2 op woensdag 3 juni, wezenloos. Een van die bewoners zag vanuit zijn raam metershoge vlammen en belde de brandweer.

De brandweer werd rond 03.00 uur gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Haarhamer in Apeldoorn. Bij aankomst van de brandweer troffen zij in de straat echter niks aan. Wel roken de brandweerlieden een sterke brandlucht en gingen op onderzoek uit. Op een gegeven ogenblik zagen de brandweerlieden rookontwikkeling achter een huizenblok vandaan komen. Als snel werd duidelijk dat er brand was aan de achterkant van een woning aan de Haarhamer.

Toen de brandweer de achterliggende straat in reed (de Zeis), troffen zij een grote afval container aan waar de vlammen al meters hoog uitsloegen. Ook stond er al een deel van een schutting en houten schuurtje in brand. Een bewoner van de Zeis was inmiddels al begonnen met een blusactie. Hij was namelijk al begonnen met het blussen van de brand met een tuinslang in afwachting van de brandweer. Zij namen het uiteindelijk over en hadden het vuur snel onder controle.

Agenten ter plaatse namen inmiddels een verklaring op van de buurtbewoners, dit omdat er hier ook sprake lijkt van brandstichting. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Zowel de schuur als de schutting liepen behoorlijke schade op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!