Meubelmakerij Wortelwoods gaat verhuizen

Maandag 14 augustus 2023

Door Kevin van Es

Meubelmakerij en woonwinkel Wortelwoods gaat verhuizen. Het bedrijf verhuist vanaf de Asselsestraat, richting de Apeldoornse binnenstad. De gloednieuwe winkel komt aan de Beekstraat en de opening komt steeds dichterbij. Joost van Wortel, de mede-eigenaar, vertelt meer over de verhuizing.

Onder één dak

Joost zit samen met zijn vrouw, Jessica, en zijn team al negen jaar in een pand aan de Asselsestraat. “We zitten al een tijdje met ruimtegebrek, de toonzaal en de werkplek raakten beide te klein. We willen meer laten zien en werken aan steeds grotere projecten, daarnaast leek het ons fijn om meer in het winkelgebied te zitten.” 

Het stel begon aan de zoektocht naar een nieuw pand. Meerdere ruimtes werden na wikken en wegen afgewezen, totdat het stel op het pand aan de Beekstraat stuitte: “een half jaar geleden liepen wij toevallig langs deze plek en viel ons oog op het te huur-bord. Het voelde meteen goed en na contact de vriendelijke en meedenkende huurbaas wisten we het zeker: dit wordt ons pand.”

Verhoudingen 

In het nieuwe pand komt een showroom en meubelmakerij, net zoals op de oude locatie. De verhoudingen van de gloednieuwe winkel liggen volgens Joost als volgt: “Het is ongeveer 2/3de showroom en 1/3de werkplaats. Van de showroom is ongeveer 1/3de accessoires en 2/3de woonmeubelen.” 

Uniek

Wortelwoods is een onderneming waar veel aandacht uitgaat naar op maat gemaakte meubelen met een unieke draai. “Wij willen ons onderscheiden van de standaard woonboulevard winkel. We zijn een meubelmakerij en dat is uniek. Bij ons kan bijna alles op wens gemaakt worden. Ook qua stijl zijn wij geen standaard winkel, alles moet iets aparter. Wij maken/verkopen geen doorsnee meubelen, maar maatwerk design”, aldus Joost

Opening

Het pand aan de Beekstraat opent volgens Joost begin á midden september haar deuren: “We gaan een leuk openingsfeest houden op een zaterdagavond, voor directe kring en ook zeker voor klanten”. Houd voor meer informatie de site of sociale media van Wortelwoods in de gaten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!