Midwinter Marathon 2024 start met sfeervolle Centraal Beheer Nightrun

Zaterdag 3 februari 2024

Door Redactie

De 49ste editie van de Midwinter Marathon is van start gegaan met de Centraal Beheer Nightrun. En wie denkt dat het oudste nog bestaande hardloopevenement na bijna 50 edities inlevert op populariteit zit er naast; er lopen dit jaar 16.408 deelnemers mee. Een nieuw record, bijna 2.500 meer dan tijdens de marathon van 2023.

Dag 1: De Centraal Beheer Nightrun

De Midwinter Marathon wordt sinds 2020 afgetrapt met de Centraal Beheer Nightrun, een run van 4 km die dwars door de binnenstad voert. Beginnend op het Marktplein, neemt het je mee door (verborgen) steegjes, pleinen en gebouwen, inclusief trappen, om te eindigen met een feestelijke finish in het Stadhuis. Onderweg kom je langs optredens van artiesten en andere bijzondere acts. De Night Run draait om plezier, niet om de tijd. Er worden geen tijden geregistreerd, dus iedereen is een beetje winnaar.

De deelnemers lopen door gebouwen in de binnenstad; De Klup, CODA, ACEC en nog veel meer. De Apeldoornse Rick, Linda, Luuk en Tess lopen voor de eerste keer mee. “Toen we vorig jaar kwamen kijken, kwamen we tot de conclusie dat we mee moesten doen.” Hard getraind hebben ze niet, veel zin wel: “de route is natuurlijk heel bijzonder, leuk om de binnenstad een keer van de andere kant te zien. We verheugen ons het meest op de glijbaan in CODA.”

Ook Jasmijn en Roosmarije doen dit jaar voor de eerste keer mee, ze hebben hard getraind: “Bijna iedere week.” Speciaal voor de run hebben ze hun meest kleurrijke en opvallendste kleren aangetrokken: “We gingen naar een feestwinkel en met de lichtjes vallen we op in het donker.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!